Uutta Finna-verkkokirjastossa


Uutta Finna-verkkokirjastossa

Finna-verkkokirjasto (kainet.finna.fi) on ollut käytössä jo vuoden ja vanha verkkokirjasto on ollut rinnakkain käytettävissä. Nyt tuo vanha verkkokirjasto poistuu käytöstä 1.1.2021.

Asiakas voi nyt muuttaa itse osoitetietoja ja tapaa, jolla kirjasto lähettää muistutuksia ja noutoilmoituksia. Muutokset tehdään sisäänkirjautumisen jälkeen Omat tiedot-valikosta.

Verkkokirjastosta löytyy nyt myös Lainahistoria-ominaisuus, jolla voit selata omia lainojasi. Lainahistorian tallentamisen saa käyttöön, kun valitset Oma tili > Omat tiedot > Kirjaston ylläpitämät henkilötiedot > Lainaushistorian säilytys > Aina. Lainahistorian tallennus on oletuksena pois päältä. Lainahistoria alkaa kertyä, kun lainoja palautetaan. Kukaan muu ei näe lainahistoriaasi. Jos olet käyttänyt lainahistoria-toimintoa vanhassa verkkokirjastossa, palvelu toimii normaalisti Finna-verkkokirjastossa eikä sitä tarvitse ottaa erikseen käyttöön.

Kaikki vanhaan verkkokirjastoon tallennetut tiedot poistuvat. Kirjasto suosittelee Oma hylly -toimintoa käyttäneitä asiakkaita siirtämään teokset Finna-verkkokirjaston Suosikit-listoille.