Käyntikohteet

Kuhmon kaupunki on yllätyksellinen tarjoamalla kävijöille lukuisia mielenkiintoisia käyntikohteita.

Kuhmo-talo on eriomainen käyntikohde sen kiinnostavien tapahtumien aikana ja muulloinkin. Talon henkilökunta esittelee mielellään taloa ja erityisesti Lentua-salia. Kuhmo-talo on rakennettu vastaamaan Kuhmon Kamarimusiikin huippumuusikoitten ja yleisön tarpeisiin. Lentua-sali ihastuttaa yhä uudelleen niin ensikertalaista kuin vakiintunutta vierasta.

Juminkeko on Kalevalan informaatiokeskus, joka tuo esille vanhinta kansallista perinnettämme modernein keinoin. Juminkeossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä sekä yksi maailman laajimmista Kalevala-kokoelmista.

Tuupalan museon alueella pääsee kesäkaudella keskelle idyllistä pihapiiriä ja 1800-luvulla rakennettujen päärakennuksen, pikkupirtin ja piha-aittojen keskelle.

Talvisotamuseossa esitellään esineiden, valokuvien, pienoismallien ja äänitehosteiden avulla talvisodan aikaisia tapahtumia Kuhmossa.

Kaupunginkirjasto Atalante sijaitsee Pajakkajoen rannalla. Kirjaston laajat kokoelmat, sijainti kauniilla paikalla ja arkkitehtuuri tuovat asiakkaita taloon ympäri vuoden.

Kuhmon luontokeskus Petola on ikkuna kainuulaiseen luontoon. Petolasta löytyy tietoa metsäpeurasta, karhusta, sudesta, ilveksestä ja ahmasta. Sieltä saa myös oivallisia retkivinkkejä ja omaperäisiä matkamuistoja.

Tasangon kotiseutumuseo, Härmänkylä, Kostamustie 1406,  (puh. 040-72005837)

Vanhan Pihlajan taidekahvila ja puutarha, Kostamustie 2210, avoinna kesäaikaan.

Vienana Portti Oy, kulttuurimatkailua Uljaskan Pirtissä, Kalevalan syntysijoilla, Rimmillä Vartiuskylällä. Matkailuyrittäjällä ei vielä nettisivuja (maalisk. 2021), mutta heidät tavoittaa facebookin kautta. https://www.facebook.com/Vienan-Portti-Oy-109963613825957/