Veikko Tikkasen muistoksi asetetaan suruadressi Kuhmon kaupungintalon aulaan


Kuhmon pitkäaikainen kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen on poissa. Hän menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Kuhmossa lauantaina 10. elokuuta 70-vuotiaana. Kuhmon kaupunki suruliputti lauantaina 10.8. Veikko Tikkasta kunnioittaen. Haluamme muistaa pitkäaikaista kaupunginjohtajaa asettamalla suruadressin Kuhmon kaupungintalon aulaan 14.-23. elokuuta. Adressiin voi jättää jäähyväiset kaupungintalon aukioloaikoina maanantaista perjantaihin kello 8-15.

Veikko Tikkanen syntyi vuonna 1949 Pyhäjärvellä. Valtiotieteiden lisenssiaatiksi hän valmistui Turun yliopistossa vuonna 1982.

Veikko Tikkanen teki päätyönsä valtion ja kunnan virkamiehenä, toimien kolmen eri kunnan, Pyhännän, Puumalan ja Kuhmon, kunnanjohtajana. Puumalan kunnanjohtajan virassa toimiessaan Valtioneuvosto nimitti Tikkasen Asuntoneuvoston pääsihteeriksi vuosiksi 1981 – 1983.

Kuhmossa Tikkanen teki pisimmän työuransa 1.3.1984 – 15.5.1997. Veikko Tikkasen tehtävänimike muuttui kunnanjohtajasta kaupunginjohtajaksi Kuhmon kaupungiksi tulon myötä vuonna 1986. Viimeisin kunnallinen työ hänellä oli Pyhäjärven vs. kaupunginjohtajuus, joka päättyi vuonna 2016.

Lähialueyhteistyö ja ystävyyskaupunkitoiminta olivat Veikko Tikkaselle lähellä sydäntä. Hän toimi 90-luvulla mm. Oulun lääninhallituksen ja Kainuun Liiton työryhmissä, joiden tarkoituksena oli kehittää niin Pohjois- kuin Itä-Suomenkin sekä Karjalan tasavallan alueyhteistyötä ja –kehitystä. Ystävyyskaupunkitoiminta oli aktiivista ja vilkasta Veikko Tikkasen toimiessa Kuhmon kaupunginjohtajana. Kuhmon kaupunki välittää suruviestin myös ystävyyskaupungeille ja yhteistyökumppaneille Karjalan tasavallassa.

Tikkasen toimiessa Kuhmon Lämpö Oy:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 1987 – 1994, Kuhmon Lämpö toteutti aikansa edelläkävijänä voimalaitosprojektin, jossa puuta hyödynnetään polttoaineena. Kaupunginjohtajana Veikko Tikkanen oli myös ratkaisevassa asemassa Kainuun Puualan Kehityskeskuksen toiminnan käynnistymisessä toimien vuosina 1992 – 1997 Kehityskeskuksen projektiryhmän puheenjohtajana. Tänä aikana puualan investoinnit olivat Kuhmossa merkittäviä, puunjalostuksen imago parantui sekä metsätalous ja puunjalostus havaittiin olevan Kainuun tärkein toimiala.

Kuhmon kaupunginjohtajuuden jälkeen Tikkanen halusi jatkaa yhteiskunnallisten asioiden parissa paikallisesti. Hän toimi Kuhmon kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 vuoteen 2018 saakka. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajana hän toimi vuosina 2005 – 2013, teknisen lautakunnan varajäsenenä 2015 – 2016 sekä Kalevalan kuntoutuskotisäätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2017 alkaen.

Veikko Tikkasella oli johtajana aktiivinen, tavoitteellinen ja aluetta kehittävä ote. Hänen ansioihinsa kuuluvat muun muassa Kuhmo-talon valmistuminen kesällä 1993.

Kuhmon kaupunki muistaa lämmöllä Veikko Tikkasta ja ottaa osaa läheisten suruun.