Uusia koronatartuntoja Kainuussa


Keskiviikkona 11.8. on Kainuussa todettu 5 uutta koronatapausta. Tartunnan saaneista kaksi on ollut jo karanteenissa altistumisen vuoksi. Uusia karanteeneja on määrätty 15 kpl.

Torstaina 12.8. on Kainuussa todettu 8 uutta koronatapausta. Tartunnan saaneista neljä on ollut jo karanteenissa altistumisen vuoksi. Uusia karanteeneja on määrätty 20 kpl. Kainuun ilmaantuvuus on nyt 97,2/ 100 000 / 14 vrk. Koko Kainuu on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Tartunnanjäljitys hidasta kielivähemmistöjen keskuudessa

Tartunnanjäljityksessä on ollut vaikeuksia etenkin eri kielivähemmistöjen kanssa. Mahdollisen tartunnan saaneen kontakteja ja käymiä paikkoja on joissain tilanteissa ollut vaikea selvittää ja tietoa mahdollisista altistumisista ei saada. Tartunnanjäljityksen ainoa tavoite on saada välitettyä tietoa mahdollisesta altistumisesta tartunnan saaneen henkilön kontakteille.

Koronatestin tulokset tulevat automaattisesti

Kainuun soten takaisinsoittonumerot ovat ruuhkaantuneet asiakkaiden soittaessa koronatestien tuloksista. Testin tulokset tulevat asiakkaalle tekstiviestillä, mikäli aikaa varatessa Omasoten kautta on antanut luvan tekstiviestien lähetykselle. Koronatestin tulokset näkyvät myös Omasotessa. Vastaukset tulevat 1-2 vuorokauden sisällä testin ottamisesta.

Rokotuspisteet Kainuun kouluissa

Kaikissa Kainuun kouluissa ja oppilaitoksissa aloitetaan rokotusohjelma, jonka piirissä ovat 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat koululaiset ja opiskelijat, sekä henkilökunta. Rokotukset toteutetaan ilman ajanvarausta koulujen tiloissa Popup –periaatteella. Rokoteajan jo varanneet käyvät rokotuksella ja tehosterokotuksella saamansa ajan ja paikan mukaisesti. Kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvista rokotuksista tiedotetaan tarkemmin Kainuun soten tiedotteissa, sekä Wilma-viesteissä.

Kysymyksiä koronatilanteesta?

Nopeasti heikentynyt epidemiatilanne herättää monenlaisia kysymyksiä ja tunteita sekä epätietoisuutta. Vastauksia kuntalaisten usein esitettyihin kysymyksiin on koottu verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo.

Lisätiedot

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 797 4668