Ulkomainen investoija suunnittelee Kuhmoon puurakentamista hyödyntävää matkailualuetta


Kuhmon kaupunki ja Kainuuseen perustettava yhtiö Falco Regen Oy ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla Kuhmon kaupunki myy Kalevalan kankaan alueella sijaitsevan määräalan yritykselle. Kyseisen alueen käyttötarkoitus on RM- matkailua palvelevien rakennusten korttelialue.

Yrityksen omistavaan Steven Shorttiin vaikutuksen teki Kuhmon luonto ja konserttisali.

– Olemme ihastuneet suomalaiseen mökkifilosofiaan ja haluamme tuoda oman panoksemme siihen: puiset mökit järven rannalla Kalevalan kankaalla antavat matkailijalle tunteen siitä, että on tullut kotiin, vaikka olisikin kaukana kotoa.

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä on tyytyväinen siihen, että alueen uusi omistaja uskoo puurakentamiseen ja hankkeen toteuttamiseen yhteistyössä paikallisen yhteisön kanssa.

– On selvää, että tarvitsemme Kuhmoon ja laajemmin Suomeen kansainvälisiä investointeja. Matkailu kasvaa Lapissa hurjaa vauhtia ja on luontevaa, että kiinnostusta riittää myös sellaisiin eksoottisiin kohteisiin kuin meillä on täällä. Kaupunki on mukana Kainuun Etu Oy:n 64 North Portfolio -hankkeessa, ja hanke on ollut merkittävä työkalu ulkomaisten investorien löytämiseen. Kuhmossa alkaneet ja edenneet investointineuvottelut ovat suora tulos tästä hankkeen kanssa tehdystä yhteistyöstä.

Kuhmolla on pitkät perinteet tapahtumiin ja laadukkaisiin kulttuuri- ja luontotuotteisiin perustuvassa matkailussa. Kansainvälisesti tunnettuja ovat niin Kuhmon Kamarimusiikki kuin petojen katselu ja kuvaaminen. Matkailualueella on lisäksi paljon olemassa olevaa ja nousevaa potentiaalia niin Vuokatissa, Suomussalmella kuin vaikkapa Kostamuksessa.

– Jatkossa yritystemme on panostettava yhä enemmän palvelujen myyntiin. Asiakas haluaa aloittaa kuluttamisen jo kotisohvalta ja sen vuoksi palvelujen ostaminen tulee tehdä sähköisten varausjärjestelmien myötä hänelle helpoksi.

Neuvottelut maa-alueen myynnistä ja yrityksen projektin käynnistämisestä alueella ovat tässä vaiheessa sujuneet hyvin. Investoija on esittänyt alustavat suunnitelmat alueen käyttötarkoituksen osalta. Ensimmäisen vaiheen suunnitelmassa on 25 vapaa-ajan asunnon rakentaminen puusta, paikallista puualan ja rakentamisen osaamista hyödyntäen. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, voisi jotakin konkreettista nousta Kalevalan kankaalle jo tänä kesänä. Tuleva investointi tuo toteutuessaan lisää kansainvälisiä matkailuvirtoja alueelle.

– Matkailijat tarvitsevat osaavaa palvelua ja ostettavia tuotteita. Työ puolestaan tarvitsee tekijöitä. Positiivinen kierre on juuri se, mitä Kuhmo tarvitsee nyt, toteaa Määttä.

 

Lisätietoja:
Tytti Määttä, Kaupunginjohtaja/Mayor of Kuhmo, puh. 044 7255 220
Tapani Kiiskinen, Kehitysjohtaja, Kuhmo, puh. 044 7255 304
Karoliina Heikkinen, hankekoordinaattori, 64 North Portfolio -hanke, puh. 044 551 4611

Tytti Määttä
Kaupunginjohtaja/Mayor of Kuhmo
Puh. 044 7255 220