Ulkomailta palattaessa testaaminen ja omaehtoinen karanteeni tärkeää


Sunnuntaina 4.1. kainuulaisella henkilöllä on todettu Helsinki-Vantaan lentokentällä positiivinen koronatestitulos. Sairastunut on Kainuuseen palattuaan eristyksessä.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari korostaa ohjeiden noudattamista ulkomailta palattaessa: ”Testit 72 h ennen maahan saapumista, rajalla sekä 72 h jälkeen sekä viimeistä testitulosta odottaessa omaehtoisessa karanteenissa pysyminen on vähimmäissuositus. Ellei näitä toimia tehdä, suositus on 10 vrk:n omaehtoinen karanteeni. Erityisesti Venäjällä tilanne on niin vakava, että varotoimet ovat todella tarpeen”.  Valtioneuvoston suosituksen mukaan tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää.              

Arkeen paluussa on syytä varovaisuuteen

Oulussa tartunnat ovat viikon aikana nelinkertaistuneet pienemmistä testimääristä ja voimakkaista rajoitustoimista huolimatta. Erityisesti jäljittämättömien tapausten osuus on noussut nopeasti.

Lähialueiden tilanne on huomioitava ja lomilta on palattava tarkkaavaisuutta noudattaen. Kainuussa tulee edelleen noudattaa kokoontumisrajoituksia, suosituksia ja ohjeita, jotta epidemia saadaan pidettyä kurissa.

Lievissäkin oireissa tulee hakeutua koronatestiin. Kainuun koronatestaukset ovat avoinna arkipäivisin kaikilla terveysasemilla sekä KAKS:n drive in -pisteellä. Ajanvarausnumerot ja muuta lisätietoa saa osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo

Koronarokotukset käynnistyvät Kainuussa

Ensimmäiset koronarokotteet Kainuussa annetaan koronapotilaita hoitaville ja tutkiville terveydenhuollon ammattilaisille 5.1. alkaen. Kainuun sote tiedottaa rokotusten käynnistymisestä lisää huomisen aikana.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)