Kuhmon Työllisyysseminaarissa 6.5. keskustellaan TE-palveluiden uudistuksesta


Jo perinteeksi muodostunut Työllisyysseminaari palaa jälleen live-tilaisuutena, kun seminaari järjestetään Kuhmo-talolla 6. toukokuuta. Seminaarissa on tällä kertaa aiheena tuleva TE-palveluiden uudistus. Luvassa on todella monipuolinen tietopaketti uudistuksen etenemisestä ja tavoitteista, aikaa on myös keskustelulle.

Tilaisuuden juontaa Kuhmon kaupunginjohtaja ja pienten kuntien verkoston varapuheenjohtaja Tytti Määttä. Hän on iloinen, että Kuhmoon saadaan näin korkeatasoinen seminaari.

– Aihe on hyvin merkittävä ja ajankohtainen. Uskon, että seminaarin sisällöt herättävät laajalti kiinnostusta.

TE-palveluiden on tarkoitus siirtyä kuntien vastuulle vuoden 2024 aikana. Kunnat voivat jatkossa kehittää palveluja kohdennetummin omien asukkaidensa ja alueelle olevien työnantajien tarpeisiin.

– Uudistuksen myötä kunnilla on yhä vahvempi rooli elinvoiman ja kilpailukyvyn rakentajina, Määttä näkee.

Työllisyysseminaarissa kuullaan puheenvuorot muun muassa Kuntaliiton kehittämispäällikkö Erja Lindbergiltä sekä hallitusneuvos Jan Hjeltiltä työ- ja elinkeinoministeriöstä. Paneelikeskustelussa uudistusta pohtivat Tytti Määtän lisäksi Kuntaliiton Elinvoima ja talous -yksikön johtaja Jarkko Huovinen sekä Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen.

Tilaisuus on avoin kaikille kunnille ja muille työllisyysasioiden parissa työskenteleville tahoille sekä myös aiheesta kiinnostuneille kuntalaisille.

Kuhmon kaupungin työllisyysasiantuntija Juha Heinosen mukaan seminaarin osallistujat pääsevät pohtimaan työpajatyöskentelyn myötä, kuinka voi itse valmistautua TE-palveluiden uudistukseen.

– Jos ei pääse paikanpäälle, tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä. Myös yksi työpajaryhmistä järjestetään etäyhteyksin. Vuoden 2024 TE-palveluiden uudistus on mittaluokaltaan suurin puoleen vuosisataan, siksi työllisyysasioiden parissa työskentelevien kannattaa aloittaa uudistukseen valmistautuminen viimeistään nyt, Heinonen toteaa.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kainuun kuntakokeilukuntien, Suomen Kuntaliiton pienten kuntien verkoston, Kainuun TE-toimiston sekä Kainuun ELY-keskuksen kanssa.

Seminaarin ohjelma PDF-muodossa

 

OHJELMA:

8.45-9.30 Ilmoittautuminen Kuhmo-talolla ja aamukahvi

  • 9.30-9.35 Seminaarin avaussanat – kansanedustaja Tuomas Kettunen
  • 9.35-10.20 Työllisyyspalvelumallista toiseen: vuoden 2024 muutokset  – hallitusneuvos Jan Hjelt
  • 10.20-11.00 TE 2024 – Yhdessä kohti ihan uutta – kehittämispäällikkö Erja Lindberg

11.00-12.00 Omakustanteinen seminaarilounas (tarjolla useita ravintoloita, joista valita)

  • 12.00-12.30  Paneelikeskustelu: Kohti TEPAA 2024. Paneelin juontaa Jari Lindström.
    • Keskustelemassa: Jarkko Huovinen, Elinvoima ja talous -yksikön johtaja, Suomen Kuntaliitto; Henri Tanskanen, Juuan kunnanjohtaja ja Tytti Määttä, Kuhmon kaupunginjohtaja ja pienten kuntien verkoston varapuheenjohtaja
  • 12.35-13.30 Seurauspedagogiikka työllisyyden edistämisen ja kuntalaisten hyvinvoinnin lisäämisen metodina, VTT Sonja Kurten-Vartio

Siirtyminen työpajoihin

  • 13.35-14.30 Työpajat: Miten valmistaudun TEPA-uudistukseen vuonna 2024? Pienryhmissä paikan päällä ja yksi ryhmä etäyhteydellä.

Työpajojen purku

15.00 Lähtökahvit

Tilaisuuden juontaa Kuhmon kaupunginjohtaja ja pienten kuntien verkoston varapuheenjohtaja Tytti Määttä.