Tule mukaan vapaaehtoiseksi kulttuuri- ja liikuntakaveritoimintaan


Sinä kulttuurista tai liikunnasta kiinnostunut kuhmolainen

Tule mukaan vapaaehtoiseksi kulttuuri- ja liikuntakaveritoimintaan
Kulttuuri- ja liikuntakaveritoiminta etsii vapaaehtoisia syyskuussa 2022 alkavaan koulutukseen osana Hyvän mielen kunta -hankkeen toimintaa. Kulttuuri- ja liikuntakaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jota koordinoi Kuhmon kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Vapaaehtoiset kulttuuri- ja liikuntakaverit koulutetaan tehtävään syyskuussa 2022. Nyt haetaan vapaaehtoisia kulttuuri- ja liikuntakaveriksi.

Vapaaehtoiseksi voi hakeutua kuka tahansa, joka on kiinnostunut kulttuurista, liikunnasta tai molemmista.
Vapaaehtoinen kulttuuri- ja liikuntakaveri mahdollistaa kaupunkilaisten osallistumisen kulttuuritapahtumiin tai liikuntapalveluihin. Vapaaehtoinen kaveri voi toimia treeniseurana kuntosalilla, keskustelukumppanina konserttia ennen ja jälkeen tai vaikka kaverina taidenäyttelyssä. Osa Kuhmon kaupungin tapahtumista ja liikuntapaikkojen käyttö on maksutonta vapaaehtoiselle.

Kulttuuri- ja liikuntakaverin voi tilata jokainen, joka tarvitsee kaveria kulttuurin tai liikunnan pariin. Kaveri on asiakkaalle maksuton. ”Kulttuurikaveri toiminta on lähtöisin alun perin Jyväskylästä ja se on käynnistetty vuonna 2013. Mielenterveyden edistäminen on hankkeen tärkeimpiä tavoitteita, ja tässä yksi menetelmä siihen.” kommentoi hyvän mielen kunta -Kainuun osahankkeen koordinaattori Noora Suoraniemi. ”Kuhmossa haluamme laajentaa kaveritoimintaa myös liikuntasektorille, koska olemme saaneet viimeisten vuosien aikana kuntalaisilta useita toiveita liikuntakaveritoiminnan käynnistämisestä.”, taustoittaa hyvinvointiaktivaattori Riikka Kähkönen.
Koulutus sisältää vapaaehtoisena toimimisen periaatteita, kulttuuri- ja liikuntakohteisiin tutustumista, tietoa yleissairauksista sekä apuvälineisiin tutustumista. Koulutuksesta vastaa Kuhmon kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä Hyvän mielen kunta -Kainuun osahankkeen koordinaattori.

Kulttuuri- ja liikuntakaveri koulutus järjestetään Kuhmon kaupunginkirjastolla
(Pajakkakatu 2, 88900 Kuhmo)

15.9 klo 16:30-18:30
21.9.2022 klo 16:30-18:30
22.9.2022 klo 16:30-18:30
Lämpimästi tervetuloa koulutukseen!
Ilmoittautumiset sekä lisätietoa kulttuuri- ja liikuntakaveri koulutukseen
Noora Suoraniemi, Hyvän mielen kunta -Kainuun osahanke, noora.suoraniemi@kainuu.fi, 040 6522 011

Lisätietoa:
Hilkka Komulainen, tapahtumatuottaja, Kuhmon kaupunki, hilkka.komulainen@kuhmo.fi, 044 725 5396
Riikka Kähkönen, hyvinvointiaktivaattori, Kuhmon kaupunki, riikka.kahkonen@kuhmo.fi, 044 725 5423