Kuhmon raati kokoontuu – Tule mukaan ideoimaan tulevaisuuden Kuhmoa


Kaupunkilainen, perukkalainen, yrittäjä tai vapaa-ajan asukas - tervetuloa takomaan yhdessä Kuhmon tulevaisuutta ja ideoimaan tulevan valtuustokauden toiminnan kärkiä. Työpajat järjestetään tiistaina 12.10.2021 kirjastolla klo 17 - 19.

Ohjelma

17.00 Hyvin sanottu! Toimittaja Markus Liimatainen avaa tilaisuuden etänä käsikirjastossa

17.15 Työpajatyöskentelyn ja aineiston esittely, kaupunginjohtaja Tytti Määttä

17.30 Ryhmiin siirtyminen ennakkoilmoittautumisen perusteella:

  • Työpaja 1 (mahdollisuus osallistua myös etänä): Arvot strategian perustana – Keskustelemme Kuhmon kaupungin arvoista ja määrittelemme, mitä ne tarkoittavat. (lehtilukusali)
  • Työpaja 2: Millainen nuorten ja nuorten aikuisten (noin 13-24 vuotiaat) tavoitetila pitäisi olla vuonna 2030? Valtuustokauden tavoitteet ja miten niihin toiminnallisesti päästää nuorten ja nuorten aikuisten näkökulmasta. Työpajan järjestelyissä mukana Kuhmon nuorisovaltuusto. (lasiluokka)
  • Työpaja 3: Millainen aikuisten (noin yli 24-vuotiaat) tavoitetila pitäisi olla vuonna 2030? Valtuustokauden tavoitteet ja miten niihin toiminnallisesti päästään aikuisten näkökulmasta. (käsikirjastoon)
  • Huom! Lasten ja lapsiperheiden työpaja pidetään Römppäviikon (8. – 20.11.) yhteydessä.

18.45 Paluu käsikirjastoon

18.50 Miten tästä strategiatyö etenee? Tytti Määttä, kaupunginjohtaja

Ilmoittaudu mukaan työpajoihin tämän linkin kautta maanantaihin 11.10. klo 12 mennessä! Voit myös ilmoittautua mukaan puhelimitse Hilkka Komulaiselle (p. 044 7255 396)

 

Mistä on kyse?

Kuhmon kaupunki vahvistaa osallisuutta ottamalla käyttöön Kuhmon raati – toimintamallin. Kuhmon raati kutsutaan koolle jatkossa isoissa, koko kaupungin tulevaisuutta koskevissa asioissa.

Kuhmon kaupunki oli mukana Sitran Demokratiakokeilussa, jossa kokeiltiin draamallista kansalaisraatia. Kokeilu päättyi keväällä 2021. Kokeilun aikana kävi ilmi, että keskustelukulttuuria tulisi Kuhmossa kehittää. ”Hyvin sanottu!” on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Kuhmon kaupunki on mukana hankkeessa ja tavoitteena on kohottaa keskustelukulttuurin tasoa ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Myös kirjastolain tavoitteena on vahvistaa aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta.

Seuraavana päivänä keskiviikkona 13.10. vietetään Valtakunnallista demokratiapäivää . Demokratiapäivän tilaisuus lähetetään Kunta-tv:n kautta ja sen juontaa YLE:n toimittaja Jussi-Pekka Rantanen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa luottamuksesta politiikkaan, politikkoihin ja kuntahallintoon, poliittisesta eriarvoistumisesta sekä kunnan toimijoiden ja asukkaiden roolista osana demokratiaa. Demokratiapäivän järjestävät Suomen Kuntaliitto, valtiovarainministeriön Avoin hallinto ja oikeusministeriö tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Ilmoittaudu siis mukaan!

Lisätiedot 

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä, p. 044 725 5220