Tule mukaan esteettömyyskartoitukseen 13. maaliskuuta


Kuhmon vanhus- ja vammaisneuvosto järjestää maanantaina 13.3. keskusta-alueella esteettömyyskartoituksen. Kartoitus alkaa kokoontumisella kaupungintalolle (neuvotteluhuone Joki) klo 10. Kaikki esteettömyydestä kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan!

Tapahtumassa käydään käyttäjälähtöisesti läpi eri kohteita ja kirjataan ylös esteettömyyteen liittyviä parannusehdotuksia. Kartoituksen avulla saadaan tärkeää tietoa siitä, kuinka tietyt esteettömyydelle asetetut kriteerit toteutuvat.

Vanhus- ja vammaisneuvosto on aiemmin kokouksessaan valinnut käyntikohteiksi Kuhmon perhekeskuksen (Kainuuntie 89), avokuntoutusyksikkö Valkaman (Könninmäentie 2 A 1) sekä Pallotuvan (Pallokuja 9). Lisäksi katujen ylityksiä ja kevyen liikenteen väyliä tarkastellaan lumiolosuhteissa.

Tuleva esteettömyyskartoitus on jatkoa viime elokuussa järjestetylle kartoitukselle.

Elokuun esteettömyyskartoituksen tuloksiin voit tutustua täällä (PDF)

Esteettömyydessä ei ole kyse vain liikkumisen esteettömyydestä. Siinä huomioidaan myös esimerkiksi näkemiseen, kuulemiseen ja kommunikaatioon liittyviä asioita.

Esteettömyys on kestävän kehityksen mukaista yhdenvertaisuutta, ja se tuo turvallisuutta ja laatua meidän arkiympäristöömme. Osalle ihmisistä esteettömyys on välttämätöntä, mutta siitä hyötyvät kaikki helpommin saavutettavina tiloina ja palveluina.