Tukkilaisten SM-kisat järjestetään Kuhmossa jälleen


Tapahtuma-aika on 2.-3.7.2022, kisailut käydään lauantaina Kalevalan alueella klo 16-21 ja sunnuntaina Pajakkakoskella klo 12 alkaen.

Kilpailujen myöntäjä on Suomen Metsäurheiluliitto Ry, valvojana toimii Esa Hellsten Imatralta ja ratavastaavana Unto Kyllönen Kuhmosta. Kisojen vastaava on Jari Virtanen. Lajeina ovat tukkilaismaraton, joukkuesoutu, sauvonta, koskenlasku ja näytöslajeina rullaus, vala sekä näreenvääntö. Sarjat ovat yleinen, naiset ja ikämiehet. Nuoret kisaavat kolmessa lajissa eli suma, puomi ja maastojuoksu.

Kisat selostaa arvostettu suurkisojen selostaja Timo Kunnari. Illalla tanssitaan Hotelli Kalevalassa tukkilaistanssit alkaen klo 21:00.

Kisojen oheen on järjestetty muutakin ohjelmaa. Lauantain tapahtumat alkavat Kalevalan alueella jo klo 15.00. Nuori metsuri Sofia Soikkonen (@sofia.logger) esittelee taitojaan ja uutta Husqvarnan 592 XP-G -sahaa sahausnäytöksessä.

Reki-Pertti eli Pertti Koivisto polttaa lauantaina pienen tervahaudan. Kuhmon Eläkeläiset Ry myy kahvia ja makkaraa.

Aiemmin päivällä lauantaina elokuvateatteri Pajakkinossa on nähtävillä filmi vuodelta 1949, jolloin ensimmäisen kerran kisailtiin Kuhmossa Pajakkakoskella. Kyseessä oli silloin ensimmäiset lajin SM-kisat, joten kisat palaavat näin juurilleen.

Sunnuntaina Pajakkoskella kello 12 alkaen suoritetaan perinteinen koskenlasku ja sauvonta. Ikolan Pappilassa on Kuhmon Hanka-Marttojen ja Kuhmon Seurakunnan pitämässä kahvilassa tarjolla mm. kahvia ja kahvileipää. Sunnuntaina paikallislehti Kuhmolainen striimaa koskenlaskun suorana lähetyksenä.

Ohjelmaa on tulossa lisääkin ja sitä päivitetään osoitteeseen https://hotellikalevala.fi/tukkilaistensm2022

Vielä ehtii mukaan järjestelyihin; jos haluat tarjota palveluitasi tai esitellä taitojasi, ota yhteyttä puh. 050 567 0233 tai kuhmontapahtumat@gmail.com!

Lisätiedot Jari Virtanen, puh. 044 748 1112.

YHTEISTYÖSSÄ: Kuhmon kaupunki, Kuhmolainen, Kuhmo Oy, Kuhmon Seurakunta, Hotelli Kalevala