Tieliikennekuolemista ja -onnettomuuksista tilastotietoa


Kainuun tieliikennekuolemien määrä oli vuonna 2017 edellisen vuoden tasolla. Valtakunnallisesti tieliikennekuolemien määrä sen sijaan oli historiallisen alhainen. Ennakkotietojen mukaan vuonna 2017 Kainuussa loukkaantui 86 henkilöä. Viime vuosina on erikseen tilastoitu myös vakavasti loukkaantuneet.

Liikenneturvan tilastokatsauksen mukaan tieliikennekuolemat ovat Suomessa alentuneet tasaiseen tahtiin 90-luvun alusta alkaen. Vuonna 1995 tieliikenteessä kuoli 441 henkilöä, kun vuonna 2017 määrä oli 212. Tieliikenteessä loukkaantuneiden määrä noudattaa samaa trendiä. Vuonna 1995 loukkaantuneita oli 10 191, kun vuonna 2017 loukkaantuneiden määrä oli lähes puoliintunut luvun ollessa 5570.

Kainuun tieliikenteessä kuolleiden määrä oli viime vuonna kuusi. Määrä on alentunut vuosien 2006-2008 jälkeen. Vakavasti loukkaantuneiden tilastot ovat vuodelta 2016 ja myös siinä havaitaan Kainuun osalta muutosta parempaan aikaisempiin vuosiin verrattuna. (tilastot kuvassa)

Tieliikennekuolemat ja vakavat loukkaantumiset sattuvat Kuhmossa tilastojen mukaan tavallisimmin huhti-lokakuun välisenä aikana. Keskiviikko ja torstai ovat onnettomuuksien kannalta turvallisimpia viikonpäiviä. Suurin osa kuhmolaisten onnettomuuksista tapahtuu ajoradalla päivänvalolla, kirkkaalla tai pilvipoutaisella säällä.

Lähteet: Tilastokeskus sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuustyö

Lisätietoja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuustyön sivulta.