Tiedote: Kuhmon kaupunki julkaisee ensimmäisen videon Pitoa ja vetoa -hankkeessa


Pitoa ja vetoa -hankkeessa selvitettiin Kuhmon pito- ja vetovoimatekijöitä fokusryhmähaastatteluiden avulla. Näiden vastausten pohjalta on työstetty video- ja kuvamateriaalia, jotka ilmentävät Kuhmon pito- ja vetovoimatekijöitä. Ensimmäinen video julkaistaan viikolla 17 kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Ensimmäisen videon kuvausajankohtana on ollut syksy ja talvi. Tällä videolla esiintyy yrittäjä Ilkka Kyllönen, joka videolla avaa paluumuuttoon Kuhmoon vaikuttaneita tekijöitä. Näitä ovat olleet muun muassa edulliset asumiskustannukset, yritysten tilat sekä työn ja vapaa-ajan rento yhteensovittaminen.

 

– Toivon, että tuotettu materiaali auttaa myös meitä kuhmolaisia näkemään oman kotikaupungin myönteiset tulevaisuuden näkymät, kaupunginjohtaja Tytti Määttä kommentoi.

 

Julkaistavassa materiaalissa on tavoitteena näkyä Kuhmon monipuolinen luonto eri vuoden aikoina ja muut upeat pito- ja vetovoimatekijät, kuten metsä, puukoulu ja kulttuuri. Lisäksi on huomioitu uusi alueen yhteinen aluebrändi. Tämän vuoksi kuvaukset on aloitettu syksyllä 2020 ja ne jatkuvat kesän 2021 loppuun. Kuvaukset toteuttaa Tmi Risto Takala. Julkaistavissa materiaaleissa tulee näkymään luonnon vaihteluiden lisäksi Kuhmon monipuoliset harrastus- ja kulttuurimahdollisuudet. Hanke jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka ja materiaalia julkaistaan lisää vuoden 2021 aikana. Hankkeen rahoittajana toimii Elävä Kainuu -Leader ja Kuhmon kaupunki. Hankkeen rahoitukseen on käytetty myös Metsäsäätiön lahjoitusvaroja.

 

Lisätietoja:

Tytti Määttä

Kaupunginjohtaja

044 7255 220

tytti.maatta@kuhmo.fi

 

Susanna Eskola

vs. maaseutusihteeri

044 7255 280

susanna.eskola@kuhmo.fi