TET-jaksoni kaupungintalolla


Moi! Olen Jenny Kinnunen. Käyn Kuhmossa 9. luokkaa Tuupalan koululla.

Mietin pitkään, että minne voisin mennä tet-harjoitteluun. Mielessäni pyöri monia eri vaihtoehtoja, mutta mikään ei oikein tuntunut hyvältä. Kaverini ehdotti minulle, että mennäänkö kaupungintalolle kumpikin eri viikoilla. Se kuulosti hyvältä, koska olin viime kesänä someagenttina kaupungintalolla. Kävimme kysymässä tet-paikkaa ja saimme sen. Odotin innolla tet-jakson alkamista ja mietin, että mitäköhän pääsen tekemään.

Kun maanantai-aamuna saavuin kaupungintalolle, jännitykseni oli kokonaan poissa. Olin vain todella innostunut. Enkä edes tiennyt, mitä tet-jakso tuo tullessaan!

Tet-jaksoni sijoittui minun kannaltani juuri oikeaan aikaan. Sain viikon aikana tehdä paljon jouluaiheisia tehtäviä ja sehän on joulun alla parasta! Tet-viikolleni sijoittui torstaille myös joulunavaus.

Sain tehdä tetin aikana paljon erilaisia tehtäviä. Pääsin koristelemaan kaupungintaloa jouluiseksi. Koristelin kuusen ja testailin, että toimiihan kaikki kyntteliköt. Pääsin paketoimaan lahjoja kuusen alle. Pääsin koristelemaan myös torille tulevaa rekkaa joulunavausta varten. Tästä kaikesta sain jouluihmisenä paljon lisää joulumieltä.

Tet-jakson aikana pääsin tutustumaan tapahtumatuottajan työhön. Sain tehdä Kuhmolaisesta erillisiä joululehtisiä. Pääsin kiertämään yrityksissä. Kuhmossa on joulutunnelma-kilpailu ja jaoin siihen liittyvät materiaalit kilpailuun osallistuviin yrityksiin. Yrityksissä oltiin innoissaan tulevasta joulutunnelmakilpailusta.

Tutustuin myös vesi- ja kaukolämpötyöhön. Aakkostin papereita ja kirjasin ohjelmaan ylös ihmisten vesimittaustuloksia. Oli mielenkiintoista tietää, mitä tähänkin työhön sisältyy.

Pääsin myös tekemään jonkin verran viestintää Kuhmon kaupungin Instagramiin. Viestintä oli minulle tuttua kesätyöstäni.

Perjantaina kuuntelin työyhteisöluennon, jossa puhuttiin siitä miten työyhteisöä voitaisiin parantaa.

Tykkäsin viikosta todella paljon. Opin paljon uusia asioita, joista on varmasti tulevaisuudessa hyötyä minulle. Suosittelen kaupungintaloa tet-paikkana kaikille. Täältä löytyy paljon työtehtäviä, varmasti jokaiselle jotakin. Älkää ajatelko, että kaupungintalo on pelkästään tylsä paikka, koska työtekijöiden kanssa on todella hauskaa!