Tanssinopetus siirtyy MyDancesta Kuhmon musiikkiopistoon


Kuhmon musiikkiopisto on aloittanut toimintansa vuonna 1993, jolloin tanssinopetusta harkittiin osaksi musiikkiopiston opetusvalikoimaa. Vajaa 30 vuotta myöhemmin pitkäaikainen idea vihdoin toteutuu, kun tanssinopetus siirtyy MyDance -tanssikoululta musiikkiopistolle. Opettajana jatkaa tanssipedagogi Maija Palsio, jonka sydän sykkii tanssille sen eri muodoissa.

Kuva: Mikko Nortela

Tanssinopetuksen liittyessä osaksi Kuhmon musiikkiopistoa tulevana syksynä, opetustarjontaan saadaan yleisen oppimäärän verran taiteen perusopetuksen mukaista opetusta. Tanssinopetus pohjautuu perinteisiin tanssilajeihin: nykytanssiin, jazziin ja balettiin. Tanssinopetusta järjestetään 3-vuotiaista ylöspäin ja tavoitteena on, että jokaisella kiinnostuneelle löytyisi oma tanssilajinsa ja -ryhmänsä. Opetusryhmiä on nykytanssille, jazztanssille, baletille, akrobatialle, katu- ja showtanssille sekä pienten lasten tanssille. Lisäksi pojille tulee oma opetusryhmänsä Poikien tanssi & temppuilu. Toimintaperiaatteet toimivat samoin kuin MyDance -tanssikoulun alaisuudessa ja oppilasnäytökset järjestetään tuttuun tapaan keväisin ja syksyisin Kuhmo-talolla.

Haluan kiittää kaupunkia siitä, että he ottivat tanssinopetuksen osaksi kaupungin toimintaa. Koen, että se on palkinto 7 vuoden yrittäjyydestä. En halua olla korvaamaton tanssinopetuksessa, vaan toivon että minunkin jälkeeni tanssi voi jatkua Kuhmossa. Tanssi on niin erinomainen ja monipuolinen harrastus lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kehitystä ajatellen.” toteaa tanssinopettajana toimiva Maija Palsio.

Musiikkiopiston rehtori Elisa Kerola uskoo, että tanssiopetuksen saaminen osaksi musiikkiopistoa rikastuttaa niin soiton- kuin tanssinopiskelijoita ja edesauttaa molempien taiteenlajien yhtäaikaista harrastamista. Musiikkiopisto pyrkii sovittamaan lukujärjestykset yhteen, jotta päällekkäisyyksiä opetuksen suhteen ei syntyisi ja lapset ehtisivät harrastuksiinsa.

Tanssiopetusta toteutetaan lasten ehdoilla ja tanssi puetaan osaksi tarinoita, joita lapset rakastavat” kertoo tanssinopettaja Maisa Palsio. Lapset osallistetaan tanssiopetuksessa ja oppilasnäytöksissä kokonaisvaltaisesti: Kun lapsi pääsee osallistumaan ja ideoimaan itse, tällöin hän myös innostuu ja sitoutuu aivan eri tavalla koko prosessiin.

Ilmoittautuminen tanssinopetukseen

Ilmoittautuminen tanssinopetukseen on avautunut ja ilmoittautumisen pystyy tekemään helposti osoitteesta kuhmo.eepos.fi. Opetusryhmät kootaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja kaikille ilmoittautuneille pyritään löytämään ryhmä. Opetus alkaa maanantaina 16.8.

Lisätiedot

Maija Palsio / maijapalsio@gmail.com / p. 050 4144 901

Elisa Kerola / elisa.kerola@kuhmo.fi / p. 044 7255 440