Sote tiedottaa: Kainuussa influenssarokotteita otettu aiempaa enemmän – riskiryhmien rokottautuminen kattavaa


Kausi-influenssarokotteiden kysyntä on tänä vuonna ollut aiempia vuosia selvästi suurempaa. Viime vuonna rokotteita jäi Kainuussa käyttämättä n. 1600 kpl, kun tänä vuonna vastaavasti ensimmäiset rokote-erät ovat loppuneet kesken.

Kuluvana syksynä on tällä hetkellä Kainuun soten pisteissä annettu lähes 19 000 rokotetta, kun koko viime kaudella määrä oli n 16 500. Suuresta kysynnästä johtuneet ajanvarausruuhkat on saatu purettua ja kainuulaisille on voitu järjestää noin tuhat uutta rokoteaikaa joulukuulle.

Tulosyksikön päällikkö Maila Moilanen Kainuun sotesta kertoo, että kaikille yhteyttä ottaneille riskiryhmiin kuuluville henkilöille on pystytty rokotusaika antamaan. ”Mikäli rokotteita saadaan vielä lisää, voidaan yksittäistä kysyntää vielä kattaa myöhemminkin”, Moilanen jatkaa.

Lisääntynyt rokotekiinnostus on lupaavaa myös ensi vuonna käynnistyviä koronavirusrokotuksia ajatellen. Rokotus on tehokas tapa suojata itseä ja läheisiä mahdollisilta vakavilta taudin muodoilta, joten rokoteohjelmaan kuuluvat tai muut, omakustanteisesti hankittavat rokotukset ovat suositeltavia.

Kainuun sotesta muistutetaan, että kausi-influenssaan pätee samat perussäännöt kuin koronaviruksen torjuntaankin: hyvä käsihygienia, vain terveenä toimiminen ja lähikontaktien rajoittaminen estävät tehokkaasti tartuntoja.

Lisätietoja

Maila Moilanen, tulosyksikön päällikkö 044 797 0154

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)