Seitsemän uutta koronatartuntaa Kainuussa


Kainuussa on myöhään torstai-iltana todettu seitsemän uutta koronatartuntaa.

Maastohiihdon nuorten mm-kisoihin saapuneesta Venäjän maajoukkueesta on kolme hiihtäjää todettu maahantulotestissä positiiviseksi. Henkilöt ovat saapuneet Suomeen ennen maahantulorajoitusten tiukentumista. Joukkue toimii vain omassa ryhmässään ilman ulkopuolisia kontakteja.

Tulevana viikonloppuna Vuokatissa hiihdetään myös kotimaisten osallistujien mm-katsastushiihtoja, joihin saapuneita urheilijoita on testattu yli 200 ilman koronapositiivisia löydöksiä. Urheilijat noudattavat tiukkoja testaus- ja suojausmenettelyitä voidakseen osallistua kilpailuihin. Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan viralliset kilpailutapahtumat voidaan järjestää tarvittavin varotoimin ilman yleisöä.

Viikonloppuna yhteistä aikaa Ylä-Savossa viettäneessä seurueessa on todettu useita tartuntoja, joista kainuulaisista yhdellä kuhmolaisella ja kahdella kajaanilaisella henkilöllä. Tapaukseen liittyviä muita altistumisia selvittää henkilöiden kotipaikkakuntien tartunnanjäljitys.

Puolangalla on todettu yksi koronatartunta paikkakuntalaisella henkilöllä.

Tarkempi tartunnanjäljitys on parhaillaan meneillään. Kainuun sote tiedottaa asiasta lisää tarvittaessa.

Ohjeita ja rajoituksia tulee noudattaa

Kainuun sote muistuttaa, että kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa minimiin sekä käyttää kasvomaskia, käsidesiä ja huolehtia yli kahden metrin turvavälin säilymisestä.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Veikko Halonen, Vuokatti Sportin toimitusjohtaja (0400 889 250)