Säännöllinen fyysinen kuntoilu on hyväksi terveydelle, mielialalle ja vastustuskyvylle – turvaväliä tulee noudattaa


Liikuntatuokioissa on muistettava voimassa olevat ohjeistukset. Myös liikuntasuoritteissa on otettava huomioon oman ja kanssaihmisten terveyden suojaaminen.

Sosiaalisia kontakteja voit välttää liikkumalla omassa kodissa tai ulkona. Luonnossa liikkuminen mahdollistaa väljät olosuhteet ja lisää positiivisia vaikutuksia terveyteemme. Ruuhkaisia paikkoja tulee välttää ja kokoontumiset kannattaa rajata omaan perheeseen. Lapsia kannattaa muistuttaa siitä, että edes toisten tuttuja koiria ei voi nyt mennä rapsuttamaan elleivät ne kuulu lähipiiriin.

Yli kymmenen henkilön kokoontumiset, porukalla pelaaminen tai muu ajanvietto ei ole nyt mahdollista. Alle kymmenen henkilön tilanteissakin on muistettava vähintään metrin turvavälin säilyttäminen.

Tilanteissa, joissa kohtaat muita henkilöitä, on keksittävä keinot ja sovittava yhteisesti kuinka turvaetäisyys on mahdollista pitää yllä esimeriksi urheilukentillä, kuntoportaissa tai nuotiopaikoilla. Ennakoimalla ja valitsemalla ulkoiluajankohdan päivän hiljaisimmille tunneille, voi välttää suosituimpien liikuntapaikkojen ruuhkautumista. Tarkkailemalla oman lempiliikuntapaikan käyttäjämääriä voi ajoittaa oman kuntoilun suorituspaikalla päivän rauhallisimpiin hetkiin.

Oikeaoppinen yskimis- ja käsihygienia on muistettava myös ulkoillessa. Liikuttaessa etenkin julkisissa paikoissa on hyvä käyttää käsineitä. Tällaisia kohteita ovat mm. lähiliikunta-alueet, leikkikentät, kuntoportaat, frisbeegolfradat ja nuotiopaikat.

Kuhmon kaupungin työntekijät, poliisi ja vartiointiliike valvovat voimassa olevien ohjeiden noudattamista. Mikäli havaitsemme ruuhkaa tai joukkokokoontumisia, joudumme sulkemaan kaupungin ylläpitämät liikuntapaikat.

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Tytti Määttä 044 725 5220
hyvinvointiaktivaattori Riikka Kähkönen 044 725 5423