Rakkauslaulu Kuhmolle ja Kainuulle – Uudella Carvalacciduon musiikkivideolla pääosassa nähdään Kuhmo ja Kainuun luonto


Lauantai-iltana 29.10. klo 20 digitaalisen ensi-illan YouTube-videopalvelussa saa Carvalacciduon “Laulu Kuhmolle” -musiikkivideo, joka kuvaa kahden vasta Kuhmoon muuttaneen ensivaikutelmia Kuhmosta ja Kainuun luonnosta musiikin ja visuaalisen tarinankerronnan kautta.

Katso musiikkivideo YouTubessa

Musiikkivideolla esiintyvän Carvalacciduon muodostavat kuopiolaislähtöinen pianisti Johannes Ruotsalainen ja helsinkiläislähtöinen sellisti Pietari Willey, jotka molemmat päätyivät Kuhmoon vuosien 2020–2021 välisenä aikana saatuaan töitä soitonopettajina Kuhmon Musiikkiopistosta. He ystävystyivät nopeasti syksyn 2021 aikana ja ovat esiintyneet duona useaan otteeseen viime vuosien aikana niin Kuhmossa, kuin Sotkamossakin ja nyt yhtye debytoi musiikkivideolla humoristisesti tyylitellyllä nimellään.

Paikallisin voimin tuotettu musiikkivideo on saanut musiikillisen inspiraationsa samaa nimeä kantavasta, Pekka Huttu-Hiltusen kirjoittamasta runosta ”Laulu Kuhmolle”, joka julkistettiin Kuhmon virallisena runona helmikuussa 2021. Runon ensi kertaa luettuaan duon pianisti Ruotsalainen inspiroitui säveltämään runon sanoihin sopivan melodian, ja kappaleen läpi toistuva melodia olikin valmis reilussa tunnissa.

Vielä muutoin keskeneräinen kappale päätyi pöytälaatikkoon noin vuoden ajaksi, kunnes kuhmolainen videokuvaaja Tapio Kinnunen ehdotti, että duo hakisi apurahaa Kainuun alueen Rojekti!-rahastosta musiikkivideon kuvaamista varten, ja kolmikko päätyi ideoimaan visuaalista kokonaisuutta kyseisen kappaleen ympärille musiikkivideon muodossa. Lopullisesta musiikkivideon käsikirjoituksesta vastasi Kinnunen, kun taas Ruotsalainen viimeisteli sovituksen kappaleesta pianolle ja sellolle alkukesästä 2022.

Duo äänitti sävellyksen Elmeri Kinnusen tuottamana Kuhmo-talon Lentua-konserttisalissa heinäkuun lopussa heti Kuhmon Kamarimusiikin loppumisen jälkeen. Varsinaista videota ryhmä pääsi kuvaamaan syyskuussa useassa eri ulkomiljöössä Lentua-järvellä, Kuhmon keskustan läheisyydessä Ruukinrannalla, sekä Elimyssalon kansallispuistossa. Syksyn sateinen sää vaikeutti ja pitkitti kuvauksia huomattavasti, mutta lopulta musiikkivideosta saatiin aikaan taiteellinen kokonaisuus, josta koko työryhmä on todella ylpeä. Ruotsalainen kommentoi:

”Oli äärimmäisen hieno ensikokemus päästä ideoimaan ja toteuttamaan musiikkivideota oman musiikin ympärille, erityisesti tuttujen lahjakkaiden ihmisten kanssa. Tapion kuvausjälki on upeaa katsottavaa, ja Pietarin kanssa soitannollinen yhteistyö oli totutun helppoa ja hauskaa. Toivon todella, että vastaavia projekteja päästään tekemään tällä porukalla vielä tulevaisuudessakin. Lopputuloksessa mielestäni näkee, että video on kauttaaltaan saatu rakkaudella kasaan, mikä olikin koko projektin lähtökohta; ’Rakkauslaulu Kuhmolle!'”

Työryhmä on erityisen kiitollinen Elävä Kainuu LEADER ry:lle sen joustavuudessa musiikkivideon kuvauksen aikataulun venymisen suhteen, ja suosittelee muitakin nuoria tarttumaan tilaisuuteen päästä toteuttamaan itseään Kainuun alueella omien kiinnostusten kohteiden kautta.