Postin lakon vaikutukset Kuhmon kaupungin toiminnassa


Postin lakko viivästyttää kaupungin lähtevää ja saapuvaa kirjepostia. Kaupunki ei voi lakon aikana vaikuttaa postitse lähetettyjen päätösten tai muiden kirjeiden perille saapumiseen normaalissa jakeluajassa.

Lakon aikana Kuhmon kaupunki tehostaa sähköistä laskutusta sekä päätösten sähköistä tiedoksiantoa. Sähköpostiosoitteen ilmoittaminen asioinnin yhteydessä edesauttaa sähköistä tiedoksiantoa.

Varhaiskasvatusta koskevat sijoitus- ja maksupäätökset voidaan lähettää sähköisesti, mikäli lapsen huoltajalla on voimassa oleva sähköpostiosoite ja hän on antanut suostumuksen lähettää varhaiskasvatusta koskevat päätökset sähköisesti. Päätökset lähetetään eAsiointipalvelun kautta. Huoltaja saa saapuneista päätöksistä ilmoituksen sähköpostiinsa.

Kirjastossa postin kuljettamien kaukolainojen ja seutuvarauksien toimituksissa on viivästyksiä. Tieto lainojen erääntymisestä ja varauksista lähetetään asiakkaille tekstiviestinä tai sähköpostitse. Varhaisjakelussa olevat lehdet ovat luettavissa normaalisti. Osa paperisista sanoma- ja aikakausilehdistä ei ole luettavissa, mutta  lehtiä voi lukea verkkopalveluissa kirjaston koneilla.

Laskutukset

Postin lakon vuoksi Kuhmon kaupungin lähettämät paperilaskut (mm. vesi-, kaukolämpö-, rakennuslupa- ja päivähoitolaskut) voivat tulla asiakkaalle myöhässä. Mikäli lasku tulee asiakkaalle verkkolaskuna, se löytyy normaalisti omasta verkkopankista. Niille asiakkaille, jotka saavat laskunsa paperisena postin kautta, lasku tulee Postin lakon takia myöhässä.

Kuhmon kaupunki ei lähetä muistutuslaskuja Postin lakosta aiheutuvista viivästyksistä.