Kuhmon kyläyhdistysten ylläpitämien latujen ja luistelukenttien tilanne 12.1.2021


Kuhmon kaupunki avustaa taloudellisesti vuosittain kyläyhdistyksiä ylläpitämään hiihtolatuja ja luistelukenttiä. Neljä kyläyhdistystä ilmoitti talviliikunta-alueiden olevan kunnostettu tällä hetkellä. Kylien latuyhdyshenkilöiden kertoman mukaan perukoiden latuja kunnostetaan hiihdettäväksi vielä lisää talven edetessä.

Kuva: Juhani Korhonen Nivan kylän ladulla. Kuvaaja Anita Korhonen.

 

Hietaperässä kylän latua on kunnostettu 6 km.

Härmänkylällä ei ole vielä pystytty tekemään yleistä hiihtolatua huonon lumi- ja jäätilanteen takia. Latu on kuitenkin tarkoitus tehdä lähiaikoina samaan tapaan kuin menneinä vuosinakin.

Iivantiiralla on avattu 8 km latua Patojärven alueella ja 2 km yhdysreittiä Hiekkalan alueelle.

Kuusamonkylän kyläyhdistys on päättänyt olla tekemättä latua tänä talvena.

Lentiirassa jääkiekkokaukalo on kunnostettu käyttöön. Valaistu hiihtolatu 2,1 km on avoinna ja kylän latu 12,5 km kunnostetaan kelitilanteen mukaan.

Lentuan koululla on noin parin kilometrin mittainen perinteinen latu, joka kiertää koulun lähimaastossa. Koululta on yhdyslatu Torvenlahdentielle. Latua on yhteensä noin 5 km. Latu poikkeaa maastossa hieman aikaisemmista vuosista.

Nivan kylällä on noin 8 km lenkki latua, joka kulkee vaihtelevissa maastoissa upeiden maisemien halki mm. mäntykankaiden, soiden, pellonpientareiden sekä järvenrantojen kautta.
Iivantiirajärvelle tehdään myöhemmin järvilatu.
Ladulle pääsee esimerkiksi Nivantien ja Kaarneentien risteyksestä. Auton voi jättää Nivan koulun pihaan josta pääsee myös ladulle.