Palvelut avautuvat Kuhmossa koronaohjeistuksia noudattaen


Kainuun sote totesi syyskuun 9. päivä, että koronaepidemiaa ei tällä hetkellä Kuhmossa ole, mutta tautia on edelleen keskuudessamme. Palvelut avataan kaikille ikäryhmille suunnitellusti tästä päivästä alkaen. Palvelutarjonnan käynnistymisessä voi olla vielä joiltakin osin viivettä, mikäli henkilöstöresurssista on pula tai tiloja ei ole muusta syystä turvallista käyttää. Jokainen yhdistys, yhteisö ja palvelun tarjoaja vastaavat osaltaan toimintojensa käynnistymisen tiedottamisesta. Kuhmon kaupungin toimintojen käynnistymisestä saa lisätietoja www.kuhmo.fi –nettisivuilta.

THL:n koronaohjeistuksia suositellaan noudatettavan edelleen huolellisesti: lähikontaktit vain terveenä, hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä riittävä turvaväli. Mikäli turvaväli ei ole mahdollista säilyttää, tai huoneen omaisissa sisätiloissa oleskellaan yli 15 minuuttia, kasvomaskia suositellaan käytettävän. Kasvomaskisuositus yli 15-vuotiaille on tällä hetkellä Kainuussa voimassa 20.9. saakka. Uusien tartuntojen myötä sitä tullaan jatkamaan. Etenkin ryhmämuotoisessa toiminnassa on noudatettava yleisiä ohjeistuksia sekä eri lajiliittojen tai taustaorganisaatioiden antamia omia ohjeistuksia.

Ensiarvoisen tärkeää on, että sosiaalisia kontakteja ei synny pienimmissäkään flunssaoireissa. Myös vatsaoireisena kannattaa pysytellä kotioloissa. Koronatestiin tulee hakeutua vähäisissäkin oireissa. Karanteeniin määrättyjen tulee olla terveitä palatessaan takaisin lähikontakteihin perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

Kainuun sote tiedottaa koronatilanteeseen ja Kainuun kasvomaskisuositukseen liittyen seuraavan kerran keskiviikkona syyskuun 16. päivä.

– Tavoitteena on, että me pääsemme tästä tilanteesta eteenpäin normaalimpaan elämään. Se vaatii meiltä kaikilta toimia. Palveluissa on turvallista asioida, kun me kaikki kannamme yhdessä vastuuta, toteaa kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

 

Lisätietoja Tytti Määttä, kaupunginjohtaja, p. 044 725 5220