Oulu2026 tiedottaa: Kulttuurialan kestävyyskoulu -tapahtuma Oulussa


Maksuton kulttuurialan kestävyyskoulu -tapahtuma järjestetään Oulussa 1.12.2022, viimeinen ilmoittautumispäivä ensi viikon torstaina 17.11.2022!

Oulu2026 tiedottaa:

Tervetuloa maksuttomaan kulttuurialan kestävyyskouluun 1.12.2022 oppimaan kestävästä kehityksestä Ouluun  Kokardiklubille (Hiukanpiha 11 H2) ja iltajuhlaan Suomen Pankille (Kajaaninkatu 8). Koulupäivä sukeltaa kestävyyden perusteisiin ja laajentaa ymmärrystä siitä, miten kulttuurialan toimijat ja tapahtumajärjestäjät voivat toteuttaa vastuullisempia tuotantoja nyt ja tulevaisuudessa. Kestävyyskoulussa on luvassa työpajoja, maksuton lounas, inspiraatiopuheenvuoroja ja keskustelua. Kestävyyskoulu järjestetään Kokardiklubilla, Hiukkavaaran Kasarmialueella. Hiukkavaaraan on yhteinen kuljetus Oulun keskustasta. Halutessaan koulumatkat voi myös pyöräillä ja siitä palkitaan! Raskaan koulupäivän jälkeen ohjelma jatkuu iltajuhlan ja verkostoitumisen merkeissä, Suomen Pankin tiloissa keskustassa. Päivän tarkempi ohjelma ja bussiaikataulut julkaistaan marraskuussa. 

  

ALUSTAVA OHJELMA 

9.30                   Lähtö keskustasta Hiukkavaaraan 

10–15                 Kestävyyskoulu ja lounas Kokardiklubilla 

15.30                  Paluu keskustaan 

18–22                 Iltajuhla Suomen Pankilla 

  

Miten mukaan? 

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen: Kestävyyskoulu ja iltajuhla (lyyti.fi)Paikkoja on rajoitetusti, joten ole nopea!  Ilmoittaudu viimeistään 17.11.2022.Tapahtuman kieli on suomi. Päivätilaisuuden puheosuuksien striimaamista voidaan tarpeen tullen selvittää. Otathan yhteyttä: tapahtumat@ouka.fi. 

  

Miksi? 

Suomi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja vähentämään päästöjä The European Green Deal -ohjelman mukaisesti. Myös tuleva Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu korostaa strategiassaan ekologista, sosiaalista, taloudellista ja kulttuurista kestävyyttä. Kulttuuriala voi olla aktiivinen uusien vastuullisten käytäntöjen, asenteiden ja ratkaisujen edistäjä. 

  

Lämpimästi tervetuloa! 

  

Kulttuurialan kestävyyskoulun järjestää pohjoismainen Sustainablity in Culture -hanke ja Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke yhdessä Kokardiklubin kanssa. 

Lisätiedot:
Janita Jämsén 

janita.jamsen@ouka.fi 

Kuhmo on osa Oulu2026 -aluetta.