Osallistu koko perheen yhteiselle kaavakävelylle rastirallin merkeissä


Kuhmon kaupunki toteuttaa yhteistyössä Kuhmon Peurojen kanssa 7.6. koko perheen rastirallin, joka toimii samalla nykyisen terveysaseman alueen asemakaavan muutoksen kaavakävelynä.

Noin 1,3 kilometrin mittaisena merkittynä suunnistusreittinä toteutettavan kaavakävelyn yhteydessä kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan alueeseen ja pohtimaan sen tulevan käytön mahdollisuuksia. Suunnistusradalla tehtävänä on ideoida, mitä kaikkea ranta-alueella voisi olla, ja vastata kävelyn jälkeen tai sen aikana lyhyeen internet-kyselyyn. Kyselyyn voi vastata myös kirjallisesti kaavakävelyn aikana.

Kaikkien reitin kiertäneiden ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan pieni yllätyspalkinto. Lapsille on suunnistusradalla oma pieni tehtävä ja maalissa pillimehutarjoilu.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on Lammasjärven ranta-alueen kehittäminen kaikkien kaupunkilaisten käytössä olevana virkistysalueena. Alue sijaitsee keskeisellä, kaupunkikuvallisesti tärkeällä paikalla Kuhmon kaupungin keskustan tuntumassa. Nyt järjestettävän kaavakävelyn lisäksi alueen asemakaavan muutoksesta järjestetään myöhemmin keskustelu- ja työpajatilaisuus.

Kaavakävely järjestetään tiistaina 7.6. Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtuman yhteydessä klo 16-19. Reitin lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Kuhmo-talon kentän läheisyydessä, joka on myös Pikku Kakkosen -tilaisuuden tapahtumapaikka.

Tapahtuman toteuttamisessa on mukana Kuhmossa käynnissä oleva, ympäristöministeriön osarahoittama ”Täyttä elämää Kuhmossa – Kestävä kehitys elämään arjen teoissa” -hanke.