Ohjeistus kuntalaisille terveysasemalla asiointiin pandemian aikana


Kainuun sote antoi tiedotteen 25.3.2020, jossa ohjeistetaan kuntalaisia terveysasemalla asiointiin pandemian aikana. Terveysasemille saapumisen reittejä ja odotustilojen järjestelyitä on muutettu pandemian leviämisen rajoittamiseksi.

On erittäin tärkeää, että terveysasemille saavutaan VAIN erillisen yhteydenoton ja ajanvarauksen perusteella. Ajanvarauksessa pyritään siihen, että yhtä aikaa ei olisi monta potilasta odottamassa vuoroaan.

Tila- ja kulkujärjestelyt Kuhmon terveysasemalla pandemian aikana:
Hengitystieoireiset ohjautuvat vastaanotolle puhelinkontaktin kautta. Tarvittaessa heille varataan vastaanottoaika. Kulku vastaanotolle tapahtuu ensiavun ovesta (terveysaseman päätyovi). Muut EI- hengitystieoireiset potilaat tulevat pääovesta.

 

Sähköiset palvelut:

  • Omasote- palvelussa voit kysyä ohjausta ja neuvontaa Terveysasemien chatin kautta ma-to klo 8 -16 ja pe klo 8 – 15
  • Omasote-palvelussa voit myös katsoa tulokset, jos sinusta on otettu näytteitä koronavirusepäilyn vuoksi.
  • Tietoa koronaviruksesta –puhelinneuvonta ma – pe klo 8 – 21 ja lauantaisin klo 9 – 15
    • puhelimitse 0295 535 535 tai tekstiviestillä 050 902 0163 (tarkoitettu henkilöille, jotka eivät voi käyttää puhelinpalvelua)
  • www.sote.kainuu.fi -sivulta ja Omasotesta löytyy ”koronabotti”, jonka kautta voi tehdä oirearvion, saada kotihoito-ohjeita ja löytää tietoa sairauslomatodistukseen liittyen.

Mikäli vointi heikkenee ja tarvitset arviota sairaanhoidon tarpeesta, tulee soittaa päivystysapunumeroon 116117 tai terveysaseman päivystysnumeroon 08 6156 5635 Kuhmo lisäohjeiden saamiseksi.
Yhteydenoton perusteella potilaalle annetaan ohjeet päivystyspoliklinikalle tai terveysasemalle saapumisesta ja kulkureitistä. Päivystysnumeroon tulleisiin yhteydenottoihin vastataan yhden päivän aikana.

Hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Sairauspoissaolotodistusta varten tulee ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon tai omaan terveysasemaan, jotta päivystysapunumero 116117 ei tukkeudu sairauslomapyynnöistä.

Pandemian edetessä toiminnassa ja toimintaohjeissa voi tapahtua muutoksia. Niistä tiedotetaan erikseen.

Lue Kainuun soten tiedote kokonaisuudessaan tästä linkistä.