Kutsu loppuseminaariin: Draamallinen kansalaisraati-Sitran demokratiakokeilu Kuhmossa


Kuhmon kaupunki järjestää yhdessä Kainuun Liiton kanssa loppuseminaarin Sitran demokratiakokeilusta.
Tule kuulemaan ja keskustelemaan osallisuuden edistämisestä!

Draamallinen kansalaisraati käynnistettiin Kuhmossa osana Sitran demokratiakokeilua. Kulttuurikaupunki Kuhmo halusi valjastaa kulttuurin myös osallistumisen menetelmäksi. Avoin loppuseminaari järjestetään 22.4. klo 15-17.

Loppuseminaarissa esitellään kokeilun keskeiset tekemiset ja tulokset sekä arvioidaan mallin tulevaisuutta Kuhmossa ja Kainuussa sekä skaalautuvuutta koko Suomeen. Puheenvuoroja pitävät laajasti eri sidosryhmät sekä Kuhmon kaupunginvaltuuston ja nuorisovaltuuston edustajat. Toimintaa ja sen jatkoa arvioivat Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen ja Niklas Wilhelmsson Oikeusministeriöstä.

Draamallinen kansalaisraati käynnistettiin osana Sitran demokratiakokeilua. Demokratiakokeilut 2020 tavoitteena olivat demokratiaa vahvistavat ja innovatiiviset hankkeet, joilla edistetään demokraattista osallisuutta, osallistumista ja vuoropuhelua. Kuhmossa kohderyhmänä olivat erityisesti nuoret sekä haavoittuvassa asemassa olevat ryhmät. Teemat ja tulokset tukevat mm. nuorisovaltuuston toiminnan kehittämistä ja kaupungin hyvinvointityötä.

Tilaisuus järjestetään TEAMSissä. Ilmoittaudu 20.4. mennessä osoitteeseen eliisa.heikkinen@kuhmo.fi.

Kokeilua ovat rahoittaneet: Sitra, Kainuun Liitto ja Kuhmon kaupunki. Kokeilua hallinnoi Kuhmon Kaupunki.

Lisätiedot: Tytti Määttä tytti.maatta@kuhmo.fi ja Johanna Heikkilä johanna.heikkila@kajaaninlukio.fi