Kuhmossa aloittaa uusi ateria- ja puhtauspalveluiden tuottaja 1.2.2024


Kainuun hyvinvointialueen, Hyrynsalmen kunnan, Kuhmon kaupungin ja Ristijärven kunnan ateria- ja puhtauspalveluiden tuottajana aloittaa helmikuun 2024 alussa SOL Palvelut Oy:n ja Vireko Oy:n muodostama ryhmittymä. Hyvinvointialueen osalta Paltamon alue siirtyy tämän sopimuksen piiriin vuoden 2025 alusta.
Hyvinvointialue, mukana hankinnassa olevat kunnat ja uudet palvelutuottajat ovat valmistelleet muutosta tiiviissä yhteistyössä ja varmistavat, että palvelut jatkuvat laadukkaina ja katkeamatta.
Ruokaa valmistetaan Kainuun keskussairaalan keittiössä Kajaanissa, Tuupalan koulun keittiössä Kuhmossa, Hyrynsalmen palvelukeskuksen keittiössä ja Ristijärven palvelukeskuksen keittiössä. Hyvinvointialueen laitoskohteisiin Sotkamoon ruoka tuotetaan Kuhmosta, Suomussalmelle Hyrynsalmelta.

Kuhmon kouluruuat tuotetaan jatkossakin Kuhmossa Tuupalan tuotantokeittiössä, samoin HVA:n laitoksiin ruoka tuotetaan Kuhmossa Tuupalan tuotantokeittiössä. Uutena lisänä 1.2.2024 alkaen Tuupalan tuotantokeittiössä tuotetaan myös Kainuun HVA:n Sotkamon laitoksiin sote-ruuat.

Kuhmon kaupunki on halunnut turvata puhtaus- ja ateriapalvelujen työpaikat Kuhmossa. Työntekijät siirtyvät 1.2.2024 alkaen ns. vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen.
Kainuun HVA on kilpailuttanut kotiateriapalvelut erikseen ja jatkossa kotipalveluaterioita ei tuoteta Kuhmossa. Palveluntuottajat keräävät systemaattista asiakaspalautetta, jonka perusteella toimintaa kehitetään.

Ruokapalveluntuottajan palautelinkit:

Henkilöstöruokailut:
https://response.questback.com/attendooy/kainuu_henkilosto

Koulut ja päiväkodit:
https://response.questback.com/attendooy/kainuu_koulut_ja_pkt

Hyvinvointialueen yksiköt:
https://response.questback.com/attendooy/KAINUU_HVA

 

Palautelinkki puhtauspalvelut: https://link.webropol.com/s/SOLpalaute

 

Lisätietoja Kuhmon kaupungin osalta:

Palvelupäällikkö Päivi Kyllönen, paivi.kyllonen@kuhmo.fi, p. 044 7105 078 ja kaupunginjohtaja Juhana Juntunen, juhana.juntunen@kuhmo.fi, p. 044 7255 222.