Kuhmon Puinen sote-asema -hanke valittiin Puurakentamisen Vauhdittajaryhmään


Puurakentamisen Vauhdittajaryhmä on Ympäristöministeriön ja Motiva Oy:n hanke jonka tarkoituksena on madaltaa kynnystä puurakentamiseen. Vauhdittajaryhmä kokoontuu kuukausittain ja hanke kestää tammikuuhun 2022. Mukana on Kuhmon lisäksi 10 muuta kuntaa. Ryhmässä käsitellään yhteiseksi koettuja haasteita mm. puurakentamisen kustannusten ja määräysten osalta.

Puurakentamiseen liittyvät säädökset ja ohjeet muuttuvat nykyään kohtalaisen tiuhaa tahtia. Muutoksilla pyritään puurakentamisen lisäämiseen, sillä nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite puurakentamisen edistämiseksi.
Muuttuvien säädösten ja asetusten perusteella selvitetään parhaillaan millainen sote-asema voisi olla ja kuinka paljon puuta on mahdollista käyttää. Puun käyttö vaikuttaa myös ääneneristysmääräyksiin, joita parhaillaan myös selvitetään. Tavoitteena on, että puuta voitaisiin käyttää mahdollisimman paljon.
Hankkeen puitteissa on tarkoitus rakentaa potilashuoneesta mallielementti. Ensimmäisiä ideoita ja toiveita mallielementin suunnitteluun on jo kehitetty ja kehitystyötä jatketaan asiantuntijaryhmässä. Tarkoitus on, että mallielementti on helposti muunneltavissa muuttuviin käyttötarpeisiin esim. tuetun asumisen asumisyksiköksi tai vastaanottotilaksi.

Lisätietoja:
Sirpa Huttunen
Projektipäällikkö
Kuhmon puinen sote-asema -hanke
sirpa.huttunen@kuhmo.fi