Kuhmon kaupunki kartoittaa kaikkien yli 70-vuotiaiden avuntarpeen


Kuhmon kaupunki ottaa yhteyttä ja tavoittelee kaikkia yli 70-vuotiaita koronatilanteen johdosta. Puhelussa kerrotaan tuen ja avun mahdollisuuksista sekä varmistetaan samalla, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana. Kuhmon kaupungilta asiointipalvelutarpeita kartoittavat Hilkka Komulainen, Jussi Heikkinen ja Irma Kilponen.

Kuhmossa on yli 2000 70-vuotta täyttänyttä. Asiointipalvelutarpeen kartoitukseen voi vastata myös nettikyselyllä. On tärkeää, että myös he, joilla asiat on jo hoidossa, ja joilla on taito vastata netissä, vastaavat kartoitukseen. Näin he auttavat ja nopeuttavat Kuhmon kaupungin työntekijöiden soittourakkaa merkittävästi.

Vastaa nettikyselyyn tästä.

 

Valtioneuvoston tavoite on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, lisäksi perussairauksia esiintyy ikäihmisillä nuoria enemmän.

Toimintaohje on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa karanteenia vastaavia olosuhteita. Tällöin avuntarve mm. kauppa- ja apteekkiasioissa kasvaa.

Läheiset ihmiset ja naapurit ovat tärkeitä tukijoita arjen sujumiseksi poikkeusoloissa. Ensisijaisesti tulee aina selvittää olisiko apua asiointiin saatavissa henkilön lähipiiristä, ystävistä tai naapureista ja viime kädessä kunnan on järjestettävä asiointi. Kuhmossa Kainuun sote -kuntayhtymä vastaa aikuissosiaalityön palveluista.  Jos läheiset, naapurit, omaiset tai muut tahot eivät voi auttaa ja sinulla on taloudellisia ongelmia ota yhteyttä Kuhmon toimipisteen aikuissosiaalityöhön. Yhteydenotot mieluiten ma–pe klo 8–10 välillä numeroon 044 797 0316.

 

Lisätietoja palveluista voit lukea Kuhmon kaupungin tiedotteesta yli 70-vuotiaille.

 

Kysely yli 70-vuotiaille asiointipalvelutarpeen arvioimiseksi

Kuhmon kaupunki kartoittaa kyselyn avulla koronavirusepidemian aikaista palvelutarvetta yli 70-vuotiaille. Tarkoituksena on varmistaa, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana. Kyselyyn on tärkeätä vastata vaikka avun tarvetta ei olisi mm. laitoshoidon vuoksi, ja jos avustustoimenpiteistä on jo sovittu lähimmäisten, aikuissosiaalityön tai jonkun muun auttavan tahon kanssa.