Kuhmon kaupunginhallituksen käsittelyyn tulossa esitys kouluverkkoselvityksen laatimisesta


Kuhmon kaupunginhallituksen 5.9. pidettävään kokoukseen on tulossa esitys kouluverkkoselvityksen laatimisesta.

Kasvun ja oppimisen palvelualueella ylläpidetään ja päivitetään perusopetuksen oppilasennustetta, joka nyt ulottuu lukuvuoteen 2029-30. Sen mukaan Tuupalan alakoulun sekä kyläkoulujen oppilasmäärä yhteensä vähenee lukuvuoden 2023-2024 luvusta (1-6 luokat) 343 oppilaasta 224 oppilaaseen lukuvuodelle 2029-30. Ennusteen mukaan oppilasmäärä (kaikki 1-6 luokat) vähenee 34,7 %.

– Koska oppilasennuste näyttää selvää muutosta oppilasmäärissä, on Kuhmon kaupungin kouluverkosta laadittava selvitys, toteaa kaupunginjohtaja Juhana Juntunen. Juntusen mukaan oppilasennuste on päivitetty 30.8.2023.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hallitus antaa hyvinvointi- ja sivistysvaliokunnan tehtäväksi kouluverkkoselvityksen laatimisen. Kaupunginhallitukselle esitetään myös, että hyvinvointi- ja sivistysvaliokuntaa pyydetään asettamaan kouluverkkotyöryhmä selvityksen laatimista varten.

– Kouluverkkoselvityksen valmistelun aikana painotetaan vahvasti osallisuutta ja viestintää. Kouluverkkoa koskeva asian käsittely on julkista ja avointa alusta lähtien. Asiaan osallisilla tulee olla todelliset vaikutusmahdollisuudet asian valmisteluun ja käsittelyyn, kertoo kaupunginjohtaja Juhana Juntunen.

Kouluverkkoselvityksessä työryhmä tekee aikanaan esityksen Kuhmon tulevaisuuden kouluverkosta. Työryhmän on laadittava mm. ennakkovaikutusten arviointi erilaisten vaihtoehtojen selvittämiseksi.

 

Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Juhana Juntunen puh. 044 725 5222, juhana.juntunen@kuhmo.fi