Kuhmon kaupungin tiedote 23.3.2020


Suositus kotiintuloajaksi Kuhmossa on alle 18-vuotiaille maanantaista 23.3. lähtien klo 19.00

Kuhmon kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt tänään antaa toimintasuosituksen tukemaan valtioneuvoston päätöksiä. Julkiset kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen henkilöön ja valtioneuvosto suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Ohjeiden mukaisesti lasten ja nuorten ei pidä hakeutua porukoihin, eikä mennä joukolla pelaamaan tai viettämään aikaa.

Suositus kotiintuloajaksi on klo 19.00. Toivomme, että suositus auttaa ja tukee vanhempia ohjeistamaan lapsia ja nuoria vapaa-ajalla tapahtuvasta toiminnasta. Vanhempien tulee kiinnittää erityistä huomioita siihen, missä lapset- ja nuoret liikkuvat. Koulupäivän aikana ei tule oleskella kaupungilla vaan oppilaat ovat etäopetuksessa.

 

Kuhmon kaupungin virtuaalinuorisotila netissä palvelee     

Kuhmon kaupungin nuorisopalvelut siirtyy hetkeksi kokonaan nettiin ja tarjoaa nuorille verkkonuorisotalon, kerhotoimintaa ja tekemistä vapaa-ajalle. Nuorisopalvelun tiedotteet ja henkilöstön tavoitat myös verkosta.

Verkkotoiminnassa noudatetaan nettietikettiä ja toiminnoissa on ohjaaja paikalla. Tule mukaan kanssamme touhuamaan ja luomaan sisältöä. Eri toimintojen ajat löydät Nuorisotyön sivuilta. Seuraa myös nuorisopalvelujen sosiaalisen median kanavia. Palvelut toteutetaan Discort –sovelluksella, jonka voi ladata puhelimeen, tietokoneeseen tai tablettiin.

Nuoria palvelee myös CHAT-palvelu ma-pe kello 10-20. Vastaajina ovat Kainuun nuorisotyön ammattilaiset.

 

Helposti saavutettavista ohjaus ja neuvontapalveluista huolehditaan

Kuhmon kaupunki keskittää tiedotuksen kaupungin koronavirus -sivulle. Siellä Kuhmon kaupunki on lisännyt tiedottamista myös englannin ja venäjän kielellä.

Kuhmon kaupungin palvelunumerot koronatilanteessa palvelevat arkisin:

Kaupungin vaihde p. 08 615 5521
Vaihde on avoinna klo 9-15
Klo 8-9 ja 15-16 puhelut ohjautuvat SuPulle (Suomenmaan Puhelinpalvelut Oy)

Klo 8-17 palvelevat myös numerot 044 725 5295 ja 044 725 5396

Näihin numeroihin ei tule soittaa terveydellisissä asioissa.

Yleistä tietoa koronaviruksesta saa So­siaa­li ja Ter­veys­mi­nis­te­riön Tie­toa ko­ro­na­vi­ruk­ses­ta -pu­he­lin­neu­von­nasta: 0295 535 535. Pu­he­lin­neu­von­nan li­säk­si neu­von­taa on nyt mah­dol­lis­ta saa­da myös teks­ti­vies­til­lä nu­me­ros­sa 050 902 0163. Näistä numeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Jos vointi heikkenee ja tarvitset ohjausta sairaanhoidollisesta arviosta, tulee ottaa yhteyttä Kainuun soten päivystyksen numeroon 116 117. Lievistä oireista kärsivien on tärkeää sairastaa kotona. Päivystykseen tai terveydenhuollon yksiköihin tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Epäily koronavirustartunnasta ei ole enää syy soittaa päivystysapuun tai terveysasemille. Hätänumeroon 112 ei tule soittaa muussa, kuin henkeä uhkaavassa tilanteessa.

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Tytti Määttä p. 044 755 220
vs. vapaa-aikatoimenjohtaja (nuorisopalvelut) Ritva Juntunen p. 044 7255 246