Kuhmon kaupungin maskit kaikkein heikoimmassa asemassa oleville loppuivat tiistain jakelussa, mutta jakelu jatkuu torstaina klo 9-10 seurakuntatalolla


Pahoittelemme, että maskit loppuivat tiistain jakelussa heti ensimmäisten kymmenten minuuttien aikana. Jakelu jatkuu suunnitellusti torstaina.

On hienoa nähdä, että kuntalaiset haluavat käyttää maskia ja suojata omalla käytöksellään kanssaihmisiään.

Olimme varanneet maskit kuhmolaisille kaikkein heikoimmassa asemassa oleville vähävaraisille. Hakijoiden määrä on yllättänyt meidät. Olemme jakaneet tähän mennessä kohderyhmälle suunnattuja maskeja yhteensä 2056 kappaletta, joista kertakäyttöisiä 1210 kappaletta ja kankaisia 846 kappaletta.

Haluamme muistuttaa THL:n ohjeistuksesta, jossa kunnat on velvoitettu huolehtimaan siitä, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari muistuttaa, että ilmaiset maskit on tarkoitettu vähävaraisten kuntalaisten suojaksi.

– Joka tulee toimeen ja hiukankaan varallisuutta on, niin ostakoon omansa. Niitä ei missään nimessä ole varattu siten että kaikille riittäisi, vaan kuten pääministeri totesi, lähtöolettama on, että kukin maksaa maskinsa itse, ja vain kaikkein vähävaraisimpia tässä tuetaan, pandemiapäällikkö toteaa.

– Saamme torstain jakeluun apua Kajaanin kaupungilta ja pystymme jakamaan jälleen kangasmaskeja, toteaa hallintojohtaja Juhana Juntunen.

Torstaina jakelu tapahtuu Seurakuntatalolla klo 9-10.

– Haluamme tukea paikallisia yrittäjiä ja olemme tilanneet lisää kankaisia maskeja kuhmolaisilta ompelijoilta, kertoo kaupungin varautumisesta kaupunginjohtaja Tytti Määttä.