Kuhmon kaupungin julkisivuseteli yrityksille nyt haettavissa


Kuhmon kaupungin pääkatujen varrella olevien kiinteistöjen ilmettä voi nyt ehostaa uudella kaupungin myöntämällä avustuksella. Yrityksille myönnettävällä julkisivusetelillä kaupunki haluaa kannustaa keskustan pääkatujen varrella toimivia yrityksiä kohentamaan kiinteistöjen julkisivuja.

Julkisivuseteliä voi hakea Kuhmon keskustan pääkatujen, Koulukatu ja Kainuuntie, varrella olevien liikekiinteistöjen julkisivua kohentaviin korjaus- ja uudistamishankkeisiin. Julkisivuseteli tulee olla myönnetty ennen kuin toimenpide voidaan aloittaa. Julkisivuseteli on arvoltaan maksimissaan 2000 euroa, josta yrittäjän omavastuu on puolet ja toinen puoli on kaupungin avustusta.

Julkisivusetelillä rahoitetaan kiinteistön julkisivuun kohdistuvia toimenpiteitä; työtä, materiaalikustannuksia ja aineellisia investointeja. Julkisivuseteliä voidaan käyttää esimerkiksi rakennuksen ulkopuolisiin korjaustöihin ja maalauksiin, näyteikkunoiden teippauksiin ja niiden suunnitteluun sekä kyltteihin ja mainostauluihin sekä esteettömyyden edistämiseen kiinteistöjen ulkopuolella. Julkisivusetelin myöntämisperusteet, ohje ja hakulomake löytyvät kaupungin nettisivuilta kohdasta Työ ja yrittäminen – Elinkeinopalvelut – Julkisivuseteli.

Kuhmon kaupungin talousarviossa 2023 on maininta, että Kuhmossa otetaan kokeiluna käyttöön pienimuotoinen tuki julkisivujen parantamiseen, ja Kuhmon kaupungin budjetissa 2023 on hyväksytty 10 000 eur suuruinen määräraha julkisivusetelikokeiluun vuodelle 2023.