Kuhmon kaupungin hyvinvointiaktivaattori Riikka Kähkönen palkitaan valtakunnallisella tunnustuksella


Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 20. marraskuuta Kunteko-gaalassa Helsingissä. Gaalassa myönnetään yhteensä 41 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja vaikuttavasti.

Palkituissa korostuvat tänä vuonna erityisesti osallisuuden vahvistaminen niin kuntalaisten kuin henkilöstön keskuudessa sekä vastuullisuuden edistäminen varsinkin ympäristöasioissa. Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota on tehty yhteistyössä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.

Toista kertaa järjestettävään Kunteko-gaalaan kokoontuu yli 100 kunta-alan vaikuttajaa, työnantajaa ja työntekijää. Palkintoja keräävät tänä vuonna varsinkin sosiaali- ja terveysala, opetusala sekä pienet kunnat. Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.

–        Kunta-alalla kehitetään jatkuvasti, mutta tämä näkyy harvoin uutisissa. Palkitsemisilla ja gaalalla halusimme jakaa innostavia käytäntöjä ja nostaa hyvää kuntatyötä esille, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

–        Työn tekemisen tavat ovat muutoksessa, ja myös kunta-alalla on tartuttu tähän aktiivisella kehittämisellä. Kunnissa tehdään merkityksellistä työtä, josta on syytä olla ylpeä.

Kuhmon kaupunki järjesti keväällä 2018 yhteistyössä Kunteko 2020 –ohjelman kanssa sisäisten kehittäjien valmennuksen. Tämän jälkeen henkilöstöä hakeutui Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon oppisopimuskoulutukseen. Koulutus tarjoaa valmiuksia toimia sisäisenä kehittäjänä omassa organisaatiossa.

–        Tarvitsemme Kuhmon kaupungissa kehittäjän otetta nyt jokaisella tasolla poliittisesta johdosta arjen ammattilaisiin. On upeaa, että meidän Riikka on palkittujen joukossa, toteaa kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

Riikka palkitaan sarjassa Oman työn sankarit. Tässä sarjassa palkitut ovat innokkaasti ja esimerkillisesti kehittäneet omaa ja työyhteisönsä työtä.