Kuhmolle oma villapaita


Äänestä Kuhmon omaa villapaitaa. Villapaitaa voit äänestää 30.11. saakka.
Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan yhden villapaidan langat Villa Vanamosta.

Kuhmon oma villapaitamalli -luonnokset ovat syntyneet yhteistyönä neulesuunnittelija ja kirjailija Jenna Kostetin ja Kuhmon kaupungin, sekä paikallisen käsityöliikkeen Villa Vanamon kanssa. Villapaidan langaksi on valittu 100% villalanka, josta neulottu paita on lämmin, säänkestävä ja mukava käyttää. Neulemallin luonnokset ovat saaneet inspiraationsa kuhmolaisesta perinteestä, identiteetistä ja kulttuurista.

Neulemallista on tulossa saataville aikuisten ja lasten mallit.

Äänestää voit tästä linkistä, Kuhmon kirjastolla tai Villa Vanamossa. Äänestys on avoinna 30.11. saakka.

 

Kukkilintu

 

Kukkilintu on karjalaisuudesta, Kalevalasta ja punapoimintatekniikasta inspiraationsa saanut villapaita, jonka kaarrokkeeseen, hihansuihin ja helmaan neulotaan perinteistä kukkilintua ja karjalaisia kirjontakuvioita jäljittelevä kirjoneule.

Perukka

Perukka villapaita vie ajatukset Kuhmon metsiin ja synkille korpimaille. Villapaidan kirjoneulekuviossa tallustaa metsien kuningas karhu. Kuvion voi neuloa useammalla värillä tai toteuttaa yksinkertaisempana vaihtoehtona vain yhdellä kuviovärillä. Halutessaan kirjoneulekuvion voi kaarrokkeen sijaan sijoittaa villapaidan helmaan.

 

Puut Puhuvat

Puut Puhuvat on ylistyslaulu kuhmolaiselle musiikkikulttuurille, luonnolle ja luontosuhteelle. Kirjoneulevillapaidan kaarroketta, helmaa ja hihansuita koristavat herkät havupuista innoituksensa saaneet teemat. Sama kuvio on helppo sovittaa myös lapasiin tai villasukan varteen.