Kuhmolle oma musiikkiteos


Kuhmolle on tilattu osaksi aluebrändiä musiikkiteos. Teoksen on säveltänyt Outi Tarkiainen. Teos on nimeltään Woodland Fanfares. Se kantaesitetään kesän 2022 Kuhmon Kamarimusiikissa. Teos soi maanantaina 18.7. klo 18 alkavassa Kuhmon kaupungin nimikkokonsertissa. Teoksen esittävät klarinetisti Lauri Sallinen, sellisti Trey Lee ja pianisti Matilda Kärkkäinen.

Kuvassa Outi Tarkiainen. Kuva: Saara Salmi.

Outi Tarkiainen (s. 1985) on yksi sukupolvensa kiinnostavimpia säveltäjiä, jonka teoksia ovat tilanneet ja esittäneet mm. BBC Philharmonic, The National Arts Centre Orchestra (Kanada), San Francisco Symphony Orchestra, Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri. Tarkiainen on säveltänyt orkesteri- ja kamarimusiikkia, näyttämöteoksia, teoksia orkesterille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Hänen musiikkiaan julkaisee Edition Wilhelm Hansen.

Sankkojen korpimaiden taakse kätkeytyy kamarimusiikin kukkea keidas, jossa sukujuuret ja ruisleipien juuret ovat edelleen arvossaan. Sävelsin ”Woodland Fanfares” –teoksen pienenä kunnianosoituksena Kuhmon omaleimaiselle hengelle, jota perinne ja vanhojen metsien hyväksyvä humina kannattelevat”, kuvaa Tarkiainen tilaustyön tekemistä.

Kuhmo on Suomen metsäkeskeisin kaupunki, joka on tunnettu korkeatasoisesta musiikki- ja kirjallisuuskulttuurista, erityisesti kamarimusiikista ja Kalevalasta sekä yhteisöllisestä elämäntavasta, jossa arvostetaan hyvän jakamista, osaamista ja laatua.

Kevään ja kesän (2021) aikana työstettiin erilaisia bränditunnisteita. Bränditunnisteiden tavoitteena on se, että Kuhmo yhdistetään näihin tunnisteisiin eri tilanteissa ja paikoissa ja, että erilaiset tunnisteet entisestään tuovat esille Kuhmon aluebrändin syvimmän olemuksen.

On upeaa, että teoksen säveltäjä löytyi omasta kaupungista. Musiikkiteokselle on hankittu käyttöoikeus sosiaaliseen- ja digitaaliseen mediaan. Musiikki, kuvat ja tekstit ilmentävät kuhmolaisuutta ja lisäävät alueen tunnettuutta. Korona-aika on muistuttanut meille luonnon, liikunnan ja kulttuurin merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Kulttuuri ja tapahtumat tuovat alueille myös elinvoimaa. Kuhmossa tämä on ymmärretty”, kertoo Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

Suppea teosesittely: Woodland Fanfares on miniatyyri, joka tempaa kuulijansa tummana vyöryvien aaltojen painottomaan huojuntaan. Yltyvän aallokon energia tiivistyy lopulta yhteiseen lauluun ja tyyntyy valoon taittuen: kuin lempeä metsäniitty korven keskellä, seestynyt elämän seikkailu tai lämmin rinta, jolle painaa pää. Teoksen tilasi Kuhmon kaupunki.

Lisätietoja antavat:

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä, p. 044 725 5220

Kehitysjohtaja Soile Holopainen, p. 044 725 5304