Kuhmo näkyvästi esillä Helsingin Matkamessuilla


Kuhmon edustajat osallistuvat yhdeksän eri toimijan yhteisosastolla Helsingin matkamessuille 19.-22. tammikuuta, kun Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen.

Matkamessuille lähtee laaja joukko kainuulaisia matkailun, kulttuurin sekä kuntaorganisaatioiden toimijoita. Kuva: Kainuun liitto

Mukana Arctic Lakeland Kainuun osastolla ovat Visit Kuhmon lisäksi Visit Kajaani-Oulujärvi, Paljakka, Ukkohalla Resort, Wild Taiga Kuhmo-Suomussalmi, Visit Suomussalmi/Hossa, Vuokatti sekä Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kainuun liitto.

Messuilla Kainuu esittelee erityisesti kulttuuritarjontaansa. Matkamessujen aikana Kainuun kulttuuritoimijat pääsevät esittelemään tarjontaansa torstaina 19.1. medialle suunnatussa yksityistilaisuudessa sekä lauantaina 21.1. matkamessujen lavalla klo 16.30-17.00. Lavaohjelman teemana on ”Kainuu – Vapauden valtatie”.

Yleisöllä on silloin mahdollisuus kuulla retkeilyyn erikoistuneen tietokirjailija Jouni Laaksosen näkemyksiä maakunnan retkeilykohteista sekä näyttelijä Vilma Kinnusen kokemuksia Hamsterit-elokuvan – joka pohjautuu Veikko Huovisen vuonna 1957 ilmestyneeseen romaaniin – kuvauksista.

Jouni Laaksonen on myös tavattavissa Visit Kuhmon ja Visit Suomussalmi/Hossan messupisteillä perjantaina ja lauantaina.

Kainuun osalta erityistä huomiota tänä vuonna saa siis maakunnan kulttuuritarjonta. Eino Leinon, Elias Lönnrotin, Veikko Huovisen, Isa Aspin ja muiden kuuluisien kulttuuritoimijoiden maakunnalle seuraavat vuodet ovat merkittäviä; vuonna 2023 Kuhmo on suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki, ja ensi vuonna vietetään Ilmari Kiannon syntymän 150-vuotisjuhlavuotta.

Kainuu on myös Oulun mukana ja tukena matkalla kohti vuotta 2026, jolloin kaupunki toimii toisena Euroopan kulttuuripääkaupungeista. Kaikki nämä tapahtumat kasvattavat entisestään kulttuurin merkitystä ja kulttuuriin panostusta alueella, joka jo nyt houkuttelee vuosittain huomattavan määrän matkailijoita mm. Kuhmon Kamarimusiikin, Kajaanin Runoviikon, Puolangan pessimistien ja maakunnan laajojen liikuntamahdollisuuksien ansioista.

Sykähdyttävään kulttuuritarjontaan on helppo yhdistää kainutlaatuisia luontoelämyksiä kuten esimerkiksi suurpetojen tarkkailua.

– Kainuun matkailutoimijat odottavat innolla messuja kolmen vuoden tauon jälkeen, messuja koordinoivan Kainuun liiton matkailu- ja kulttuurivastaava Minna Komulainen kertoo.

– Matkailuelinkeinon merkitys on Kainuun taloudelle suuri, kolmanneksi suurin Suomessa Ahvenanmaan ja Lapin jälkeen, mm. viime vuoden majoitusmyynti kasvoi 55,2 miljoonaan euroon marraskuuhun mennessä. Messuille on sovittu myyntitapaamisia kansainvälisten matkanjärjestäjien kanssa ja vieraita odotetaan myös Kainuuseen asti tutustumaan yrityksiin, hän päättää.

Arctic Lakeland Kainuun osasto Matkamessuilla on 6h48.