Kisavieraat lämpimästi tervetuloa Kuhmoon!


Kuhmo-Ski järjestää vuoden 2018 Hopeasomman loppukilpailun täällä Kuhmon Kalevalan liikuntakeskuksessa. Osallistumisoikeus Hopeasompa-loppukilpailuihin on kaikilla vuosina 2002-2005 syntyneillä Hiihtoliiton jäsenseurojen jäsenillä, joilla on voimassa B-lisenssi tai skipassi. Kyseessä ovat Suomen suurimmat SM-tason hiihtokisat. Päivittäin ladulla nähdään noin 700 hiihtäjää.

Olen todella iloinen siitä, että kisat pidetään juuri Kuhmossa. Kuhmossa hiihtämiseen on hyvä puitteet. Huolella kunnostettuja taajamaan liittyviä latuja on ajankohdasta riippuen 30 – 80 km. Ladut pidetään kunnossa kahdella latukoneella.

Hiihto on monelle suomalaiselle rakas harrastus. Kuhmossa hiihto-opetusta saa Kuhmo-Skin toimesta yli 40 lasta jokainen maanantai. Liikunnan riemu ja yhdessä harjoittelu on tuonut iloa oman eskarilaiseni arkeen. Minulle hiihto tuo virkistystä ja on tapa liikkua luonnossa.

Kuhmossa on myös muuta mukavaa tekemistä talvisin ja kesäisin. Kotikaupunkimme sopii erittäin hyvin luonnosta, kalastuksesta ja kulttuurista nauttivan matkakohteeksi. Vinkkejä matkailuun löydät matkailuyhdistys Wild Taigan sivuilta.

Kuhmo on retkeilijälle upea kohde. Metsähallituksen reittejä on monipuolisesti. Itäinen Kainuu on paras paikka metsän nisäkkäiden, etenkin petoeläinten, tarkkailuun. Aivan Kalevalan liikuntakeskuksen vieressä on Kuhmon luontokeskus Petola. Se on Suomen suurpetojen koti ja ikkuna kainuulaiseen luontoon. Petolasta saat ainutkertaiset matkamuistot ja parhaat retkivinkit Kainuun luontoon. Petola on auki kisojen aikaan pe ja la 9-15.

Kuhmon kaupungin omistamassa Talvisotamuseossa esitellään talvisodan aikaisia tapahtumia Kuhmossa. Museo sijaitsee kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Museo on avoinna kisojen aikaan perjantaina ja lauantaina klo 9-15.

Kuhmon kirjasto on jo rakennuksena näkemisen arvoinen. Se on avoinna perjantaina klo 10-19 ja lauantaina 10-15. Kuhmon uimahalli palvelee perjantaina klo 10-19 ja lauantaina 11-17. Kuhmo on myös tunnettu puurakentamisesta. Uutta Tuupalan puukoulua kannattaa käydä vilkaisemassa matkalla kirjastoon.

Kesällä Kuhmossa soi musiikki. Sommelo kansanmusiikkijuhla 27.6-1.7. ja Kuhmon Kamarimusiikki festivaali 14.−28.7. Upea Kuhmo-talo on musiikkitapahtumien ja kulttuurin sydän. Lisäksi Hilpeä Heinäkuu on täynnä tapahtumia lapsille. Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskus Juminkeko on avoinna perjantaina klo 12.00 – 18.00. Esillä on Aune Riihosen näyttely, joka sopii myös perheen pienimmille.

Kuhmon kaupungin puolesta haluan kiittää kaikkia kisojen järjestäjiä. Kisat ovat valtava ponnistus järjestävälle seuralle ja talkoolasille. Arvostamme suuresti tätä panosta. Arvostan myös sitä työtä, mitä vanhemmat ja valmentajat tekevät lasten ja nuorten harrastustoiminnan eteen viikoittain ja jopa päivittäin. Kilpailuihin osallistuville nuorille urheilijoille toivotan menestystä ja hyvää kisafiilistä.

Tervetuloa Kuhmoon!

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä