Kaukolämpöverkoston veteen on lisätty myrkytöntä väriainetta


Kaukolämpöverkoston veteen on lisätty karamelliväriainetta, joka värjää kaukolämpöveden vihreäksi. Käytetty väriaine on myrkytön, terveydelle vaaraton, eikä aiheuta ympäristölle vahinkoa.

Värjätyn veden avulla verkoston kunnossapito helpottuu ja vuodot voidaan havaita jo aikaisessa vaiheessa. Värillinen kaukolämpövesi auttaa myös kaukolämpöasiakkaita huomaamaan siirrinviat helposti ja nopeasti.

Mikäli havaitsette kiinteistönne lämpimän käyttöveden muuttuvan vihreäksi, on kiinteistönne lämmönjakokeskuksen käyttöveden siirrin mennyt rikki. Ilmoittakaa vuodosta heti Kuhmon Lämpöenergia Oy:lle (Tommi Piirainen 044 7255265, päivystys 044 7105000), huoltoyhtiölle ja isännöitsijälle jotta epäkuntoiset laitteet saadaan korjattua nopeasti. Korjaustöitä suorittavat hyväksytyt LVI-urakoitsijat.

Kaukolämpöveden väriaine on vaaratonta, mutta veden värjäytyminen on merkki siitä, että järjestelmässä on vuoto ja kaukolämpövettä on päässyt lämpimän käyttöveden joukkoon. Siirtimen vuototilanteessa lämpimän käyttöveden käyttöä talousvetenä tulee välttää, peseytymiseen sitä voidaan kuitenkin käyttää. Muistattehan, että talous- ja juomavesi on aina kylmää käyttövettä!

Kuhmon Lämpöenergia Oy