Kalevala on yksi Kuhmon alueidentiteetin ydinteema


Kuhmo-runo valmistui erottuvaksi aluetunnisteeksi
Kaupunginjohtaja Tytti Määttä vastaanottaa su 28.2 Kalevalan päivän juhlassa juuri valmistuneen Kuhmo-runon. Kuhmon alueidentiteetin avaintunnisteeksi valmistuneen runon on luonut Runolaulu-Akatemia ja Pekka Huttu-Hiltunen.

Kalevala on oikeutetusti yksi keskeinen ydinteema päivitetyssä Kuhmon seudun brändi-identiteetissä, sen sanankäyttötavassa ja tunnisteissa. Haluamme profiloitua vahvemmin Kalevalasta, nykyaikaan tuotuna. Kaupungissamme on kansalliseepokseemme ja kalevalaisuuteen liittyvää huippuosaamista, siksi olen erityisen iloinen, että Kuhmo-runo syntyi paikallisten voimin, sanoo kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

Kuhmo-runotaulu tulee löytämään arvoisensa paikan kaupungin julkisissa tiloissa. Samoin runo tulee olemaan näkyvästi esillä alueen tapahtumissa, materiaaleissa, netissä ja viestinnässä, jatkaa Määttä.
KUHMO-RUNO ILMENTÄÄ ALUEIDENTITEETIN YDINTEEMOJA
Kalevala ja runolaulu ovat osa kuhmolaista omaleimaisuutta. Siksi aluetunnisteeksi haluttiin nostaa Kuhmo-runo, jonka tuotti tilaustyönä Pekka Huttu-Hiltunen Runolaulu-Akatemiasta.

Kuhmo-runo kuvastaa brändi-identiteetin mukaisia kuhmolaisia keskeisiä tekijöitä, kuten metsää ja luontoa, Kalevalaa ja runolaulua sekä musiikkikulttuuria, kertoo Pekka Huttu-Hiltunen runon synnystä.
Kuhmo on päättänyt olla Suomen metsäkeskeisin kaupunki, joka on tunnettu korkeatasoisesta musiikki- ja kirjallisuuskulttuurista, erityisesti kamarimusiikista ja Kalevalasta sekä yhteisöllisestä elämäntavasta, jossa arvostetaan hyvän jakamista, osaamista ja laatua.
Muita alueen vetovoimaa edistäviä tunnisteita ovat: Kuhmo-musiikki, Kuhmo-hahmo, kuusi-ikoni, logo, slogan sekä tunnistevärit ja fontit.

Kuhmo-runo-Pantone-CMYK FINALS 2

KUHMO PALKITSEE KULTTUURITOIMIJOITA
Kuhmon kaupunki palkitsee perinteisesti Kalevalan päivän juhlassa alueen kulttuuritoimijoita. Kuhmon kaupunki on jo 20 vuoden ajan jakanut nuorten kulttuuripalkintoja Kalevalajuhlassa. Tavoitteena on,huomioida ja kannustaa nuoria taiteentekijöitä. Nuoret, joille kulttuuripalkinto annetaan, ovat postiivisia innostajia myös muille nuorille kulttuurinharrastajille.
Nuorten kulttuuripalkintojen saajat vuonna 2021:
musiikkipuolelta viulunsoittaja Elli Huotari
tanssinharrastaja ja lisäksi kitaransoittaja Jenna Haapalehto
kädentaitoja käsityökoulussa opiskellut Joona Määttä
LISÄTIETOJA ANTAVAT
Kaupunginjohtaja Tytti Määttä, 044 725 5220 | Kehitysjohtaja Soile Holopainen, 044 725 5304
Runolaulu-Akatemian johtaja Pekka Huttu-Hiltunen, 040 179 8600
LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 28.2.2021