Kainuun koronatilanne maan rauhallisin – noudata suosituksia ja tutustu itsenäisesti koronarokotusten ohjeistuksiin


Kainuussa koronaepidemia on tällä hetkellä koko Suomen rauhallisin. Vartiuksen rajanylityspaikalla maahantulijoista testataan n. 97 %.
Kainuussa rajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan, ellei tilanteessa tule oleellista muutosta.

Tutustu rokotuksiin liittyviin lisätietoihin ja rokotusjärjestykseen Kainuun soten nettisivuilla ennen yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostilla.

Kainuun sote toteaa, että Kainuussa on tällä hetkellä maan rauhallisin koronatilanne.

”Toivottavasti tämä kehitys jatkuu. Yhtään hiihtolomailuun liittyvää tartuntaa alueella ei ole todettu. Yksittäisiä tapauksia näyttää esiintyvän, mutta toisaalta tiedämme, että tilanne voi muuttua nopeastikin”, kommentoi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari. ”Kyllä Etelä-Suomen tilanne on huolestuttava; ilmaantuvuus on monikymmenkertaista ja brittivariantti on nyt hallitseva virustyyppi”.

Lisätietoja rokotusjärjestyksestä, sairausriskiryhmiin kuuluvista ja muista ohjeista on rokotusinfosivulla sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Tällä hetkellä rokotuksiin liittyviä kysymyksiä tulee runsaasti ja niihin löytyy hyvin usein vastus edellä mainitulta sivulta. Rokotusajanvarauksen takaisinsoittopalvelussa on ruuhkaa (vastausaika 1 – 3 vrk).

Pandemiapäällikkö Koukkari: ”Ymmärrämme toki, että tarpeita on erilaisia, mutta lähes kaikkiin kysymyksiin on jo tarjolla vastaus. Pyydämmekin kainuulaisia omatoimisesti tutustumaan rokotustiedotteisiin ennen yhteydenottoa terveyspalveluihin. Tämä auttaisi todella paljon ruuhkatilannettamme”.

Lue koko Kainuun soten tiedote tästä.