Kaikuu Kainuusta kaipuu- Kainuu sai uuden nuorekkaan laulun ja musiikkivideon


Kainuu on saanut uuden laulun ja musiikkivideon, jonka kohderyhmänä on erityisesti lapsiperheet ja paluumuuttajat. Kaikuu Kainuusta kaipuu -laulu kertoo nuorten aikuisten kaipuusta takaisin kotiseudulleen Kainuuseen.

 

Laulun on säveltänyt ja sanoittanut Jukka Pesonen eli Johannes Piste. Kappale sai alkunsa sosiaalisen median postauksesta, jossa heitettiin ajatus, miten mukavaa olisi saada Kainuulle uusi moderni laulu, joka puhuttelisi nuoria aikuisia ja Kainuuseen muuttavia.

Videon ovat tuottaneet Kainuun liitto, Kainuun aluemarkkinointi -hanke ja RekryKainuu-hanke. Kainuussa kuvattu musiikkivideo kertoo kaipuusta Kainuuseen ja paluusta juurille uusien tuulien puhaltaessa. Jukka Pesosen lisäksi laulun toisena solistina esiintyy ensimmäistä kertaa kainuulainen Tilda Kajo, joka on myös kirjoittanut kappaleen lopussa kuultavan runon. Videon on kuvannut ja editoinut Fade Creativen Samu Rytkönen.

Kappale löytyy kaikilta suoratoistokanavilta, kuten Spotifysta ja Youtubesta.

Kaikuu Kainuusta Kaipuu -laululla ja musiikkivideolla haluamme vahvistaa kotiseuturakkautta ja ihmisten suhdetta Kainuuseen, niin täällä asuvien kuin kainuulaislähtöisten. Haluamme myös houkutella poismuuttaneita takaisin. Laulu voi koskettaa myös muita ruuhka-Suomessa asuvia, vapaudesta unelmoivia potentiaalisia muuttajia tai Kainuun kävijöitä. Laulu tukee hienosti uutta Kainuun uutta vapauden valtatie -brändiä”, sanoo aluekehitysasiantuntija Minna Komulainen Kainuun liitosta.

Lisätietoja

Aluekehitysasiantuntija Minna Komulainen (musiikkivideo), p. 044 4100 726, minna.komulainen@kainuunliitto.fi

Jukka Pesonen, p. 040 715 1092.