Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 700 joulukorttia Kuhmossa.


Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 700 joulukorttia ikääntyneille Kuhmossa. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Paikkakunnalla Kuhmo kerätyt kortit on jaettu Hoivakoti Honkalinnan, Hyvinvointi Sammon asukkaille, kotihoidon asiakkaille, Mainiokoti Kanervan, Ykköskoti Jämäksen ja Ykköskoti Koppelon asukkaille. Piilolankankaan Lähiötuvalla kävijät saivat joulukorttitervehdyksen joulukahvien yhteydessä. Lisäksi kortteja jaettiin eri päivätoimintojen yhteydessä. Kaupunki postitti kortteja myös Kuhmon ikä-ihmisten kotiosoitteisiin.

Hoivakotien työntekijöiltä ja asukkailta on jo nyt tullut ilahtuneita kommentteja joulukorteista. Kuhmon koulujen oppilaat ja osa päiväkodeista osallistui myös kampanjaan tekemällä runsaasti kortteja, niitä kertyi n. 450 kappaletta. Joulukortteja toimitettiin näyttävästi Tonttuparaatissa 27.11. torille hoivakodin edustajalle.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot:

Hilkka Komulainen, hilkka.komulainen@kuhmo.fi, Rauni Lipponen, rauni.lipponen@kainuu.fi

Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145

Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 0505445266