Yrittäjien ilta Kuhmo-talolla 27.2. – Tutustu ohjelmaan


Kuhmon kaupunki järjestää yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa Yrittäjien illan Kuhmo-talolla 27. helmikuuta klo 16 alkaen.

Illan teemana on innostava yrittäjyys ja Kuhmon elinvoiman edistäminen. Tilaisuudessa pohditaan yhdessä muun muassa sitä, miten Kuhmossa edistetään elinvoimaisuutta ja yrittäjyyden myönteistä ilmapiiriä. Lisäksi aiheena on monipuolisen yhteistyön edistäminen ja verkostoituminen niin yritysten ja kaupungin välillä kuin myös yritysten kesken.

Illan ohjelma ottaa huomioon eri alojen yrittäjät ja tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjänä toimiville tai yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tapahtuma on varmasti antoisa myös maatalous- ja maaseutuyrittäjänä toimiville.

Tapahtuman pääpuhujana on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, jolta kuullaan inspiroiva avauspuheenvuoro illan teemoihin liittyen.

– Yritykset ja yrittäjät tuovat elinvoiman myös Kuhmoon. Kun yritykset ja yrittäjät voivat hyvin, myös Kuhmo voi hyvin. Siksi on tärkeää miettiä, miten voimme varmistaa, että yritykset menestyvät ja tuovat hyvinvointia koko kaupungille, Pentikäinen toteaa.

Illan aikana on luvassa paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa, kuten esimerkiksi yrittäjien, rahoittajien ja eduskuntavaaliehdokkaiden paneelikeskusteluja paikallisen yrittäjyyden kehittämisestä. Myös Kuhmon kaupunginvaltuusto on kokonaisuudessaan kutsuttu Yrittäjien iltaan.

Tapahtuman yhteydessä voi kierrellä esittelypisteillä, joissa asiantuntijat vastaavat muun muassa rahoituspalveluihin, yritys- ja investointitukiin ja sukupolvenvaihdokseen liittyviin kysymyksiin.

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määtän mukaan luvassa on hyvähenkinen kuhmolainen kohtaamistapahtuma, johon on helppo tulla mukaan verkostoitumaan yhteisen ruokailun ja kahvittelun merkeissä.

– Yrittäjien ilta on rento, mutta samalla myös juhlava tilaisuus, joka omalta osaltaan lisää kaupungille tärkeää vuoropuhelua yrittäjien kanssa. Toivonkin, että saamme tilaisuuteen sankoin joukoin yrittäjiä paikalle.

Määttä toteaa, että yritykset ovat keskeinen osa elinvoimaista ja innovatiivista kuntaa, ja Kuhmon kaupunki haluaa olla yritysten aktiivinen kumppani.

– Esimerkiksi kaupungin elinkeinopalveluyksikkö toimii monipuolisena apuna yritysten perustamisessa ja kehittämisessä sekä toteuttaa erilaisia hankkeita Kuhmon elinkeinoelämän edistämiseksi.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt!

KATSO TILAISUUDEN OHJELMA JA TOIMINTANSA ESITTELIJÄT (PDF-VERSIO)

***

OHJELMA:

Tilaisuuden juontavat kaupunginjohtaja Tytti Määttä ja Kuhmon Yrittäjät ry:n sihteeri Anne Huotari. Illan aikana myös yllätysohjelmaa.

16.00: Mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneiden toimintaan ja päivittää tietonsa kaupungin yrityshakemistoon.

17.00: Tilaisuuden avaus, Heikki Huotari kaupunginhallituksen pj.

17.10: Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja.

18.00: Tarjoamme yhteisen ruokailun ja kahvit.

19.00-20.30: Paneelikeskustelut, vetäjänä Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Yrittäjänä Kuhmossa – puutarhayrittäjä Hanna-Leena Huotari, Akonlahden Puutarha Oy; toimitusjohtaja Tommi Ruha, Kuhmo Oy; matkailualan yrittäjä Kari Kemppainen, Boreal Wildlife Center; yrittäjä Henriikka Huusko, Kaesan Kotileipomo Oy.

Rahoitus – rahoituspäällikkö Saara Ohtonen, Finnvera Oyj; hankeneuvoja Eeva-Liisa Kemppainen, Elävä Kainuu Leader Ry; rahoitusyksikön päällikkö Pasi Loukasmäki, Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus.

Eduskuntavaaliehdokkaat – Silja Keränen (vihr.), Tuomas Kettunen (kesk.), Sami Kilpeläinen (kd.), Merja Kyllönen (vas.), Mikko Polvinen (ps.), Riikka Seppänen (sd.), Jyri Saastamoinen (kok.).

Yhteiskeskustelu
20.30 Illan päätössanat

***

Tapahtumassa on esittelypisteitä, joissa toimintaansa esittelevät mm.

Fennia, Finnvera, Elävä Kainuu Leader ry, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi, Kainuun ammattiopisto, Kainuun ELY-keskus + hankkeet: Tulevaisuuden taidot – Kainuu ennakoi -hanke ja Työelämän laadusta kilpailukykyä ja rekrytointietua -hanke, Kainuun TE-toimiston yrityspalvelut, Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK), Kuhmolainen, Kuhmon Kamarimusiikki ja Kuhmon Osuuspankki.