Hygieniapassikoulutusta nuorille


Kaupunginhallitus päätti 26.2.2019 § 42 Nuorisovaltuuston aloitteesta, että kuhmolaisille nuorille järjestetään hygieniapassikoulutus kokeiluluonteisesti vuonna 2019. Kurssi järjestetään viidelletoista 8 lk. - 20-vuotiaalle nuorelle.

Nuorten hygieniapassikoulutus järjestetään Sotkamon kansalaisopiston Kuhmon toimipisteessä Oppimiskeskuksella 27.4.2019 alkaen. Hygieniapassia edellytetään monelta nuorelta kesätyöpaikkaa etsiessä. Hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta. Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työskentelee elintarvikehuoneistoissa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Koulutuksen kesto on yhdeksän oppituntia. Hygieniapassikoulutuksen päätteeksi suoritetaan Eviran testi, jossa osoitetaan koulutuksessa opittua tietoa. Opettajana toimii Virpi Heikkinen.

Kurssin hinta on 115 €, josta omavastuuosuus nuorelle 10 €/osallistuja. Loppuosa katetaan kaupunginhallituksen käyttömenoista.
Ilmoittautuessaan osallistuja määrittelee maksajaksi Kuhmon kaupungin ja omavastuuosuus 10 € maksetaan koulutuksen päätyttyä Kuhmon kaupungintalon neuvonnan kassaan joko käteis- tai korttimaksuna. Maksua vastaan osallistuja saa neuvonnasta hygieniapassinsa. Kurssille otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on jo käynnissä osoitteessa Hygieniapassikoulutusnuorille, josta löytyy myös lisätietoja kurssista.

Lisätietoja antaa vs. vapaa-aikatoimenjohtaja Ritva Juntunen p. 044 725 5246.

Kaupunginhallituksen päätös.