Elementti-Sampo Oy rakentaa mallielementin


Kuhmon Puinen Sote-asema -hankkeeseen kuuluvan mallielementin rakentaa kuhmolainen Elementti-Sampo Oy.
Tilaelementin avulla tutkitaan valmiin tilaelementin soveltuvuutta sote-rakentamiseen, tilaelementin muunneltavuutta ja soterakentamisessa käytettävän talotekniikan asennusta tilaelementissä.

Kuhmon kaupunki valitsi mallielementin rakentajaksi Elementti-Sampo Oy:n. Elementti-Sampo Oy on Kuhmossa toimiva, Suomen suurin CLT:stä tilaelementtejä valmistava yritys. Yritys on perustettu vuonna 2015 ja se toimittaa jatkuvasti tilaelementtejä ympäri Suomen asuntorakentamisen kohteisiin. Yrityksen pääraaka-aine CLT tuotetaan paikallisesti Kuhmossa ja elementti pyritään suunnittelemaan niin että siinä voidaan käyttää mahdollisimman paljon kainuulaisia ja kuhmolaisia materiaaleja.

Tilaelementit ovat muuttovalmiita tiloja, joiden tekniikka kytketään osaksi talon järjestelmää. Tilaelementit rakennetaan sisätiloissa, kuivissa tehdasolosuhteissa. Tällöin tehtaassa rakennettaessa puu, eristeet ja muut rakennusmateriaalit eivät pääse kostumaan tai muutenkaan altistumaan ympäristön rasituksille. Tehdasolosuhteissa toistuvat ja laatujärjestelmän mukaiset työvaiheet takaavat korkean työn laadun.

Elementti Sampon toiminta on ympäristötehokasta ja tehdasvalmistuksessa keskitytään hukan minimointiin. Suurin osa rakentamisen materiaaleista saadaan tarvittaessa Woodpolis -puutuotealueelta.