Digitaalisen Vaietut arktiset sodat -näyttelyn avajaiset pe 8.7. – Tervetuloa!


Perjantaina 8.7. klo 10:00 alkaen pidetään Talvisotamuseon uuden Vaietut arktiset sodat  -digitaalisen näyttelyn avajaiset Kalevalan Taidepajalla.

Tule tutustumaan uuteen näyttelyyn sekä seuraamaan avajaisseremoniaa, jossa puheenvuoron käyttää Kainuun rajavartioston komentaja Mika Rytkönen. Näyttelyn teemaan johdattaa vastaava tuottaja Teemu Hostikka, NTRNZ media ltd.

50 ensimmäiselle vieraalle tarjolla munkki ja pillimehu. Tervetuloa!

Näyttely koostuu kosketusnäytöille kootuista kokonaisuuksista, joita katsoja voi omaan rytmiinsä tutkia ja opiskella. Lisäksi nähtävillä on lyhytelokuva, joka keskittyy toisen maailmansodan ensimmäisiin hetkiin arktisella alueella. Uusi näyttely muodostaa Talvisotamuseon kanssa mielenkiintoisen sotahistoriallisen vierailukohteen.

Diginäyttelyyn on aina vapaa pääsy, ja nyt perjantaina avajaisten kunniaksi myös Talvisotamuseon perusnäyttely on ilmainen.

OHJELMA:

n. klo 10.15 – Avajaisnauhan leikkaaminen ja seremonia. Avaajina toimivat museonjohtaja Hilkka Tampio ja Kuhmon kaupungin edustaja. Nauhan leikkaa ja puheenvuoron käyttää Kainuun rajavartioston komentaja Mika Rytkönen. Lisäksi paikalla on Kuhmon vartioaseman päällikkö Jussi Voutilainen sekä Suomen Kotiseutuliiton paikallismuseoasiantuntija, FM Liisa Saarinen.

klo 10:30 – Johdatus Vaietut arktiset sodat -näyttelyyn, Teemu Hostikka, vastaava tuottaja, NTRNZ media ltd.