Blogi: Tulijärvi


Viestinnän harjoittelija Riina Huotari käy kesän aikana tutustumassa Kuhmon eri luontokohteisiin.

Tulijärvi laavu sijaitsee noin kolmentoista kilometrin päässä Kuhmon keskustasta, Nurmestien varressa.

Ajoimme sinne kaveriporukalla makkaranpaistoon eräs viikonloppu. Parkeerattuamme auton pienelle levikkeelle, kävelimme helppokulkuista ja lyhyttä polkua pitkin Tulijärven laavulle. Siellä ensitöiksemme laitoimme nuotioon tulen. Tulijärvi on siitä minulle mieluinen makkaranpaistopaikka, että siellä on halkoja valmiina iso pinkka. Nuotion sytytys helpottuu kummasti. Lisäksi laavu on hyvä tuulensuoja, jos retkelle sattuukin huonompi sää. Näin ei tällä kerralla onneksi käynyt.

Kun nuotio saatiin syttymään, jätin kaverit tulenvahdeiksi ja lähdin itse kuvailemaan. Tulijärvellä on mielestäni ihana luonto. Niin vettä kuin metsääkin on lähellä. Ja katsokaas tuota upeaa auringonlaskua!

Pienen kävelymatkan päästä laavusta löytyy uimapaikka. Tällä kertaa emme itse menneet uimaan, vaikka vesi näytti houkuttelevan kirkkaalta ja oli lämmintä.

Tulijärveä suosittelisin erityisesti niille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja sen rauhasta lyhyen matkan päästä keskustasta, pienellä kynnyksellä. Alue sopii niin lapsiperheiden yhteiseen nuotioiltaan, kuin vaikka pienimuotoiselle marjastusretkelle. Mustikat näyttivät pikkuhiljaa kypsyvän!

PS. Tänne kannattaa käydä tutustumassa myös talvella, sillä laavulle menee esimerkiksi Unskin Uralta hyvät ladut!