Blogi: Lentuankoski sopii perheen pienimmillekin


Viestinnän harjoittelija Riina Huotari käy kesän aikana tutustumassa Kuhmon eri luontokohteisiin.

Kävin tutustumassa aikaisemmin kesällä Lentuankoskeen. Viimeksi muistan käyneeni kyseisessä kohteessa yläkouluikäisenä, joten oli jo aikakin käydä verestämässä muistoja. Lentuankoski vaikutti myös sopivan matalan kynnyksen paikalta aloittaa kesän projektini – Kuhmon eri luontokohteisiin tutustuminen. Lentua on muuten osa Ystävyydenpuistoa, joka viettää 30-vuotista juhlavuottaan!

Kohde sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Kuhmon taajamasta. Paikalle pääsee autolla ja parkkipaikka tilaa on riittävästi useammallekin autolle.

Jokaiselle jotakin

Kuten otsikossa todettu, Lentuankoski on myös lapsiperheille oivallinen luontokohde. Parkkipaikalta koskelle on vain reilu 300 metriä matkaa. Lisäksi kulkuväylä on leveä ja hyvässä kunnossa – paikalle pääsee lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla.

Lyhyelle matkalle on myös sijoitettu penkkejä, joiden äärestä on mukava syödä eväitä ja ihailla upeaa Lentuan maisemaa. Samalla voi yrittää bongailla eri vesilintuja, joita lyhyellä retkelläkin näki jo useita.

Kulttuurin ystävälle Lentua on tuttu sekä Kalevalasta sekä Havukka-ahon ajattelijasta.

Viivy pidempään tai käy vain pistäytymässä

Lentua on monille tuttu kalastuskohde. Koski sopii päiväretken kohteeksi, mutta myös majoitusta on alueella tarjolla ympärivuotisesti.