Koronarokotukset jatkuvat ikäihmisille – 1949 syntyneet ja sitä vanhemmat vuorossa


Koronarokotukset jatkuvat Kainuussa rokotusjärjestyksen, rokotevalmisteiden saatavuuden ja Thl:n ohjeiden mukaisesti. Ajanvaraus on avoinna Kainuussa 1949 syntyneille ja sitä vanhemmille kainuulaisille. Kainuun sote pyytää käyttämään ensisijaisesti Omasoten ajanvarausjärjestelmää.

Ikäihmisten takaisinsoittojonossa on edelleen tuhat puhelua, joita puretaan mahdollisimman pian. ”Pyydämme, että yli 70-vuotiaiden ajanvarauksiin käytetään Omasoten nettipalvelua. Puheluihin vastausaikaa hidastaa merkittävästi oman vuoron kyselyt, muut tiedustelut tai saman asiakkaan asiassa useat eri soitot. Vastauksia ja ohjeita saa parhaiten Kainuun soten koronarokotus-sivultamme”, ohjeistaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari. ”Rokotukset jatkuvat näillä näkymin loppuvuoteen, emmekä pysty lisäämään resursseja rokotuksiin muiden palveluiden kärsimättä”, jatkaa Olli-Pekka Koukkari.”

Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan Kela korvaa 27.3.2021 alkaen koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksia. Matkat korvataan samalla tavalla kuin muut terveydenhuollon palveluihin tehdyt matkat.

Rokotuksista lisätietoja osoitteessa sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Erityiset kysymykset pyydetään esittämään sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Ikäihmisten rokotukset

Jos olet syntynyt 1949 tai aiemmin, varaa aika Omasote-palvelusta. – Varaus- ja muut asiointiohjeet löytyvät osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Koronarokotusten ajanvarausnumeroon (044 709 3788) pyydetään soittamaan vain omalla ajanvarausvuorolla; numerossa ei anneta rokoteneuvontaa.

Yli 70-vuotiaiden ikäryhmä rokotetaan Pfizer-Biontechin ja Modernan mRNA-valmisteilla.

65–69 -vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat pääsiäisen jälkeen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan AstraZenecan koronarokotteen antaminen jatkuu yli 65-vuotiaille. Kainuussa sairausperusteisten riskiryhmien rokotukset käynnistyvät pääsiäisen jälkeen. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Aiemmin ajanvarauksen peruutusviestin saaneille tai takaisinsoittojonossa jo oleville otetaan yhteyttä.

65–69 -vuotiaiden ryhmä rokotetaan AstraZenecan valmisteella. Rokotettava ei itse voi valita käytettävää valmistetta, vaan niitä käytetään saatavuuden ja kansallisten ohjeistusten mukaisesti.

Ei uusia tartuntoja – Kainuun urheilutapahtumissa laajat testaukset

Kainuussa ei ole viikonlopun aikana löytynyt uusia koronatartuntoja.

Myöskään viime aikoina järjestetyissä kilpaurheilutapahtumien yhteydessä ei ole todettu positiivisia testituloksia. Esimerkiksi Ristijärven SM-hiihdoissa sekä Vuokatissa järjestetyissä paraurheilukisoissa osallistujilta ja muilta kisoissa toimivilta edellytettiin koronatestausta. Näissä yhteensä otettiin joko ennakolta tai paikan päällä noin 1200 testiä.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuun alueen väestössä on tällä hetkellä 20,8 (per 100 000 asukasta / 14 vrk). Kainuussa on voimassa perustason rajoitukset ja ohjeet.

Lisätietoja:
Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö p. 044 797 4668